Chinese invasie

China koopt grond voor landbouw op in Duitsland

1 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Dat China verlegen zit naar grond voor de productie van agrarische producten wisten we, maar nu komen ze snel dichtbij. China investeert namelijk in grond over heel de wereld. Zo heeft het al 3 miljoen hectare pachtgrond in de Oekraïne en heeft ze al diverse hectares landbouwgrond in Afrika en Zuid-Amerika. De honger van China naar landbouwgrond wordt nu ingevuld met een investering in een Duits landbouwbedrijf.

Het Chinese Fosun International koopt zich in het Duitse bedrijf KTG Agrar

Het Chinese bedrijf Fosun International vergaart een belang van 9 procent in het bedrijf KTG Agrar. Het landbouwbedrijf heeft 45.000 hectare in Duitsland en Litouwen onder de ploeg. Fosun International legt 9 miljoen euro neer om een belang van 9 procent te krijgen en koopt hiervoor 620.000 aandelen in KTG Agrar. Na het nieuws stonden de KTG aandelen 3,7 procent hoger op 14,845 euro.

Het Duitse bedrijf is een familiebedrijf dat in 2007 op de beurs is gelanceerd. Door de beursgang en verkoop van aandelen is het huidige belang van de familie Ams teruggevallen tot 30 procent. In de toekomst wil Fosun International het belang van 9 procent graag uitbreiden. Fosun International ziet het belang dan ook als een lange termijn investering.

De Chinese investeerder opent de Chinese markt voor KTG Agrar. Tot op heden werden er producten ter waarde van 1 miljoen euro geëxporteerd naar China, in de aankomende drie jaar moet dit groeien naar 100 tot 200 miljoen euro.

Afgelopen jaar kocht het Chinese bedrijf Cofco, gesteund door de staat, een meerderheidsbelang in het Nederlandse graanhandelshuis Nidera. Daarnaast investeerde het ook al in het graanhandelshuis Noble Agri uit Singapore. De koop van land in landen als Brazilië en Rusland staat ook nog op de rol.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
S.L. v/d Berg 27 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/10864512/China-koopt-grond-voor-landbouw-op-in-Duitsland]China koopt grond voor landbouw op in Duitsland[/url]
aangeboden ca 150 hectaren in de Hoekse-waard
12 hectaren Trostomaten kwekerijen van de meest moderne aard
kees 27 November 2015
Huhh ? Vorige reactie vandaag geplaatst om 07.19u en het is bij mij nu in dit type 06.48u ??
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden