Uniek op Ierse vastgoedmarkt

Verkoop Iers bio-bedrijf levert ruim 17 miljoen op

10 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

Eén van Europa’s grootste biologische landbouwbedrijven is verkocht voor een bedrag van €17.4 miljoen. Het gaat om gemengd bedrijf de Grianan Estate in Ierland.

Glenmore Estate Farms Limited kocht het landgoed van bijna 1.000 hectare van de Donegal Investment Group. Het zou gaan om bijzonder vruchtbare grond waardoor het geschikt is voor alle vormen van landbouw. De helft van de landbouwgrond is in gebruik voor biologische landbouw met daarop teelt van granen, rode klaver en wortelgewassen. Verder bieden de bedrijfsgebouwen waaronder schuren, voeropslag en melkstal van 34 staanplaatsen, huisvesting aan zeker 400 stuks vee.

Nooit eerder kwam een bedrijf van deze omvang op de Ierse vastgoedmarkt

Interesse groot
Volgens makelaar Savills kwam nooit eerder een bedrijf van deze omvang op de Ierse vastgoedmarkt. De interesse vanuit diverse geledingen, lokaal en internationaal, boeren en agribusiness, was dan ook groot.

De uiteindelijke kopers, lokale zakenmensen Karol and Chantelle McElhinney, hebben interesse in akkerbouw en veehouderij, maar ook in bio-gas en in de aannemerij. Het aankoopbedrag is gelijk aan de vraagprijs bij het op de markt komen een jaar geleden.

Afzet
Het grootste deel van het bedrijf wordt door een familie geleased. De afgelopen 10 jaar produceerden zijn jaarlijks ruim een 3.000 ton aan biologische producten. Deze groenten, melk en granen worden afgezet aan diverse Ierse huismerken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Grond

Bouwland is iets minder duur geworden

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden