Grootste dooddoener

Familie complicatie voor bedrijfsovername

10 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het melkveebedrijf van paps en mams overnemen is lang niet meer zo vanzelfsprekend als in het verleden. ING geeft in een visie op de financiering van melkveebedrijven aan dat 5 procent strandt door economische redenen en nog eens 95 procent strandt door familieverhoudingen.

Nu melkveebedrijven steeds groter worden is er ook steeds meer kapitaal betrokken bij de bedrijfsoverdrachten en daar zit volgens ING meteen een groot struikelblok voor een bedrijfsovername. Dat heeft er vooral mee te maken dat broers en zussen zich steeds meer bewust worden van de waarde van het bedrijf. "Het bedrijf kan niet tegen marktwaarde overgedragen worden."

De bank geeft aan dat de huidige overdrachten plaatsvinden tegen een lage overnamesom. "Een zekere mate van gunning vanuit alle partijen richting de opvolger blijft nodig." Overnames vinden dan ook plaats met het oog op voortzetting van het bedrijf en dus vanuit het perspectief van de opvolger.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
boer1 19 Januari 2013
Ben het zeker eens met schrijver/onderzoeker. Financieel en fiscaal is het vaak allemaal wel uitgerekend te krijgen zodat opvolger en staker verder kunnen. Alleen wat er overblijft voor de 'rest' is dan vaak niet zoals men verwacht had... Het is dan letterlijk kiezen of delen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden