Dankzij China en India

FAO houdt over 2014 rekening met meer melk

27 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Staten (FAO) houdt over 2014 rekening met een verdere toename van de melkproductie. Door de stijging breekt de aanvoer door de 780 miljoen ton heen. China en India worden genoemd als de grootste groeiers.

Na een kleine toename over 2013 houdt de FAO over 2014 rekening met een grotere uitbreiding van de melkaanvoer. In totaal stijgt de wereldwijde melkplas volgens de organisatie met 2,1 procent tot 783 miljoen ton. De grootste plussen worden in Azië en India verwacht.

In het actuele halfjaarbericht geeft de FAO aan er rekening mee te houden dat de melkaanvoer in vergelijking met 2013 sneller gaat stijgen. Het afgelopen jaar kwam de plus uit op 0,6 procent. China is bij Azië de grote toonzetter. Na de daling over 2013 gaat die waarschijnlijk weer een kleine stijging bij de melkproductie realiseren. Toch is het niets vergeleken bij India, aldus de FAO.

Voor Zuid-Amerika rekent de organisatie op een plus van 1,7 procent. Toch neemt het niet weg dat de productie in Argentinie met 2 procent gaat dalen. Deze inschatting volgt op de dalende consumptiecijfers en de politieke beperkingen voor de export.

Ook doet de organisatie voor het eerst uitspraken over de melkprijs en de handel. In de toekomst gaat dat vijf maal per jaar gebeuren. Over 2014 wordt een plus van 2 procent gezien bij de wereldhandel in melk. Aan de exportkant gaan Nieuw-Zeeland (plus 3,6 procent), Europa (plus 2,6 procent) en de VS (plus 3 procent) meer leveren in vergelijking met een jaar terug. Voor Australië wordt een min van 0,2 procent vastgesteld.

Tegelijk neemt de Chinese zuivelimport met 7,9 procent toe. Een iets minder grote plus zet Rusland neer. Die gaat 3,1 procent meer zuivelequivalenten importeren. Algerije breekt evenwel alle records met een plus van 11,2 procent. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Robert 27 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10851220/FAO-houdt-over-2014-rekening-met-meer-melk]FAO houdt over 2014 rekening met meer melk[/url]
"Door de stijging breekt de aanvoer door de 785 miljoen ton heen."

" In totaal stijgt de wereldwijde melkplas volgens de organisatie met 2,1 procent tot 783 miljoen ton."

Breekt het nu wel of niet door de 785 miljoen heen ?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden