Boterprijs stijgt

Magere melkpoeder wordt flink afgewaardeerd

29 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De prijzen van zuivelfabricaten blijven in week 44 dezelfde trend volgen als in de laatste weken: vet blijft het in waarde goed doen, de prijs voor eiwit staat stevig onder druk. Dit vertaalt zich ook deze week weer in een stijgende prijs voor boter en een stevig dalende prijs voor magere melkpoeder, zowel voor voedsel- als voor voerdoeleinden.

5

euro

per 100 kg daalt prijs van magere melkpoeder in één week

Dit blijkt uit de zuivelnoteringen voor week 44 van het Productschap Zuivel (PZ). Boter raakt de 300 euro per 100 kg bijna aan met een notering van 299 euro af fabriek, excl. BTW, 2 euro meer dan in week 43. Daarmee is de Nederlandse boternotering nog een euro verwijderd van de onderkant van de Duitse boterprijs, die al enkele weken stabiel is.

De magere melkpoeder blijft door het overaanbod aan melk mondiaal en het verpoederen van veel surplus melk echter stevig onder druk staan. De notering voor magere melkpoeder food daalt met 5 euro tot 190 euro per 100 kg, die voor feed zelfs met 7 euro tot 167 euro per 100 kg. Daarmee is magere melkpoeder food binnen een paar weken al een tientje minder waard geworden, waarbij de bodem door het negatieve sentiment in de markt nog niet in zicht lijkt.

Volle melkpoeder blijft, net zoals de voorgaande weken, stabiel met een prijs van 237 euro per 100 kg af fabriek, exclusief BTW. Weipoeder levert net als vorige week weer 2 euro in om te komen tot een prijs van 83 euro per 100 kg.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden