Retail blijft positief

Stabiele melkprijs noteert Arla over december

25 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Arla houdt de melkprijs over december voor de tweede keer op rij stabiel. De zuivelaar geeft aan dat de markt veranderd is en de positieve trend van de laatste maanden verdwenen is. Toch is er ook goed nieuws.   

'De markt heeft weer een wending de andere kant op genomen', laat het hoofd van het onderdeel melk in Engeland weten. Ash Amirahmadi geeft aan dat de stijgende trend verdwenen is en de markt weer zwakker wordt.

Stabiele prijs dankzij retail

Het zwakker worden van de markt is een direct gevolg van de omvangrijke melkproductie in Noord-Europa. Iets minder melk in de Verenigde Staten en veel minder melk in Nieuw-Zeeland kan deze stijging niet compenseren. 

Het levert een stabiele prijs van 23,04 pence over december op voor de Britten. Nog altijd bewijst de markt er één te zijn die bepaald wordt door het aanbod. 'De vraag is stabiel op een lager niveau.'

In Europa is het de markt voor harde gele kaas die zwaar onder druk staat. Daar bovenop komen de laatste drie veilingen van de Global Dairy trade (GDT) die niet goed uitpakten voor de prijzen. 

De stabiele melkprijs danken de melkveehouders in hoofdzaak aan de ontwikkelingen in de retail. 'Er zijn positieve ontwikkelingen in de retail van Centraal Europa en de steun van Britse retailers bij met name de verkoop van vloeibare producten dragen bij aan het stabiel houden van de melkprijs.' Arla geeft hier ook aan dat het merk wat eigendom is van de leden melkveehouders veel succes oogst.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws Zuivelbusiness

Kaasprijzen stevig onderuit op Global Dairy Trade

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden