Global Dairy Trade

boter

Analyse Zuivelbusiness

Index valt licht terug op kalme Global Dairy Trade

Waar de vorige GDT-veiling nog een lichte stijging van de index liet zien, ging de index bij de jongste veiling van 21 juni weer licht omlaag. Het was een kalme veiling met relatief weinig product. Amper 21.000 ton.
21 Juni 2022
kaas Cheddar

Analyse Zuivelmarkt

Global Dairy Trade breekt met neerwaartse trend

De betere tendens op de zuivelmarkt is vandaag (7 juni) ook bevestigd door de Global Dairy Trade. Na een paar veilingen met flinke prijsdalingen op rij kleuren de noteringen nu overwegend groen. De grootste stijger is boter. Cheddar is de negatieve uitzondering op de regel.
7 Juni 2022
zuivel kaas

Nieuws Zuivelprijzen

Global Dairy Trade blijft in neerwaartse spiraal

De Global Dairy Trade blijft in de neerwaartse spiraal zitten, hoewel de prijsdruk minder groot is dan tijdens de vorige veiling. De grootste daling komt op het conto van volle melkpoeder, boter en magere melkpoeder zakken minder snel.
17 Mei 2022
zuivel boter boterproductie

Analyse Global Dairy Trade

Zuivelprijzen duikelen flink op Global Dairy Trade

De Global Dairy Trade is op de eerste veiling van mei tegen de grootste daling sinds 2014 aangelopen. Daarmee wordt het mindere sentiment op mondiale zuivelmarkt opnieuw bevestigd. Vooral de boterprijs loopt een flinke kras op.
3 Mei 2022
china yuan Chinese economie

Nieuws Melk

Krijgt corona opnieuw vat op zuivelmarkt China?

De Chinese import van zuivelproducten is het jaar op een aanzienlijk lager niveau gestart dan vorig jaar. Een combinatie van factoren lijkt de vraag een duw naar beneden te hebben gegeven. Het is één van de oorzaken van de iets zwakkere toon op de internationale zuivelmarkten.
22 April 2022

Marktflits Zuivel

Trendbreuk op melkpoedermarkt?

De melkpoederprijzen waren tot voorkort bezig aan een historische opmars, maar nu buigt de markt plotseling af. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt de ontwikkelingen en verwijst daarbij naar de Global Dairy Trade waar de melkpoederprijzen eveneens terrein verloren. 
20 April 2022
melkpoeder

Analyse Zuivel Business

Global Dairy Trade krijgt stevig tikje naar beneden

Na twee kleine neerwaartse correcties heeft de Global Dairy Trade (GDT) op dinsdag 19 april een stevig tikje gekregen. De mix van ontwikkelingen op de mondiale zuivelmarkt ligt aan deze daling ten grondslag. Of de Nieuw-Zeelandse internetveiling hiermee ook de toon voor de Europese zuivelmarkt zet, is de vraag. 
19 April 2022
Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Minnetjes nemen toe op Global Dairy Trade

De daling van de Global Dairy Trade-index, die was ingezet bij de vorige veiling, zette door op event nummer 305 van 5 april. De index als geheel daalde met 1%, wat 0,1% meer is dan vorige keer, maar er waren ook meer productprijzen die daalden. Magere melkpoeder en Cheddar waren de belangrijkste stijgers en gingen dus tegen de trend in.
5 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief