Dalende verkopen

Extreem lage melkprijzen doen Lely geen goed

2 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Lely, bekend van de voersystemen en de melkrobots, maakt bekend flink hinder te hebben ondervonden van de extreem lage melkprijzen. Als gevolg daarvan daalden de aankopen vanuit de melkveehouderij. Voor 2017 ziet het bedrijf licht positieve vooruitzichten.   

10

procent

lagere verkopen

Van 2015 op 2016 schrijft Lely een omzet op van 502 miljoen euro, een daling van ongeveer 10 procent. Dit als gevolg van lagere verkoopaantallen. Een logisch gevolg van de extreem lage melkprijzen. 'Gemiddeld lagen die ver onder kostprijs.' Lely noemt 2016 dan ook een 'tumultueus jaar'. 

'2016 was een moeilijk jaar voor onze klanten en dus ook voor ons. De marktcondities waren bijzonder slecht, wij hebben daar het afgelopen jaar zichtbaar de hinder van ondervonden', aldus Alexander van der Lely. Innovatie, duurzaamheid en klantgerichtheid zijn de komende jaren de sleutelwoorden.  

Toch zijn er ook lichtpuntjes. Zo zette de groei in nieuwe markten Japan, Turkije en Rusland gestaag door. 'Ook Dairy XL-projecten bij veehouders met meer dan 500 koeien liet een positieve groei zien.'

Voor 2017 rekent het bedrijf opnieuw op een onzekere markt, waarin melkprijzen blijven fluctueren. Toch worden er binnen het zuivelsegment wel licht positieve vooruitzichten gezien, 'hoewel veel klanten ook het komende jaar economisch moeilijke tijden doormaken.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
arme boer 2 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873248/Extreem-lage-melkprijzen-doen-Lely-geen-goed]Extreem lage melkprijzen doen Lely geen goed[/url]
jaja het gaat slecht met lely door dat ze weinig nieuwe machines verkopen, maar in Duitsland is het uur tarief, voorrijkosten en hotline flink duurder geworden!! als ze het niet direct bij de boer wegkunnen halen door machines te verkopen dan maar uit het onderhoud/reperatie!
jan dk 3 Februari 2017
Hier in dk worden er steeds meer botjes stil gezet van alle merken en die doen het zelfde als arme boer zegt die verhogen de prijzen van servis en onderhoud. Dus besluiten veel boeren/ banken dat de botjes er uit moeten.
`peter 3 Februari 2017
Wij boeren moeten de laatste jaren onder minimumloon werken (geld bijleggen) en Lely verhoogt de tarieven! en dan gaat politiek weer stemmen winnen met verplicht weide gang!

Wanneer gaat de politiek,LTO,NZO (frieslandRampina en overige) zich eens bezig houden met het verdien model van de Nederlandse boer te VERHOGEN!!!! i.p.v mee opeten!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden