Inzake rundveefraude

Brussel reageert positief op aanpak Schouten

30 Januari 2018 - 8 reacties

Brussel heeft positief gereageerd op de aanpak van rundveefraude door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Schouten was maandag 29 januari voor een overleg in Brussel.

Schouten heeft in Brussel diverse overleggen gevoerd met vertegenwoordigers van andere Europese lidstaten. Deze overleggen gingen onder meer over de rundveefraude, die afgelopen week aan het licht kwam.

Uitleg gegeven over de rundveefraude

Aanpak toegelicht
Schouten heeft in Brussel uitgelegd wat er aan de hand is rondom het foutief aanmelden van kalveren voor het Identificatie- & Registratiesysteem. Daarnaast heeft zij haar standpunt en de aanpak vanuit het ministerie toegelicht, evenals de vervolgacties die nog gepland staan.

Dit betreft het lopende onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de betrokkenheid van het Openbaar Ministerie en de sancties die worden opgelegd aan frauderende melkveehouders. Volgens de woordvoerder van Schouten werd er positief gereageerd op haar openheid, uitleg en aanpak.

Derogatie
De onderhandelingen tussen Nederland en Brussel over de derogatie lopen volop. Schouten zei vorige week dat de rundveefraude deze onderhandelingen niet vergemakkelijkt. Volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voldoet Nederland technisch gezien aan de voorwaarden. De Nederlandse veehouderij produceerde in 2017 5 miljoen kilo fosfaat minder dan door Brussel wordt toegestaan. 

Bekijk hier het interview met Harm Wiegersma, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, over de rundveefraude.

 

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
sjaakie 30 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10877383/brussel-reageert-positief-op-aanpak-schouten][/url]
Carola Schouten had ook een nog mooi nieuwtje
Ze verwachten mits juli gezinsuitbreiding met de komst van een tweeling
hoe ze dat gaat aanmelden liet ze niets over uit
jan 30 Januari 2018
Wat een brombeer.
Blablabla en niks te melden..
Zucht..
jpkievit 31 Januari 2018
Veel te optimistich mevr schouten zie pulse visserij
xx 31 Januari 2018
Dit doet ze goed. Onderhandelen en lobbyen is haar sterke kracht.
Kalf 31 Januari 2018
Alles is nu wel zo,n beetje verkwanseld.incl.de zo aanbeden derogatie welke zich zelf respecterende lobbyist wil zich hier nog aan branden?Ook mevr. Schouten doet dit niet.Met dank aan.....
rund 1 Februari 2018
Iedereen kan geloof ik wel nadenken . Welke organisatie het ook is. Lto en deze onzin partijen weten van niks.Zitten er dan ook nog boeren bij. Ja zo te zien wel. Hoop dat iedereen lto nu maar eens opzegd. Hoor je deze partij ook niet meer. Wat doet politiek Den Haag met hun gesjoemel. Zijn er op uit om hard werkende boeren kapot te maken. Kennen jullie Van Dam nog.
Dijksma en nu nieuwe. Zal ook wel weer opstappen als het moeilijk wordt. Laat de hard werkende boeren met rust.Durf de SGP nog wel een tip te geven wat deden jullie met sprekers die de boel belazeren niks. voor verkiezingen.
geert 1 Februari 2018
net zo,n zooi als met de aardgaswinning in Groningen,de overheid heeft nooit ergens schuld aan ,de boer en burger moeten het zelf maar uitzoeken ,wil je de schade vergoed hebben ,dan moet je lang wachten en dan komt er een minister uit Den Haag met veel beloftes maar zonder geld
rund 2 Februari 2018
We kunnen er van maken wat we willen de SGP zal de mails preberen op te zoeken. Meneer Staay en andere naam weet ik zo niet. Laat iemand spreken die misbruik maakt van particulieren. Zonder toestemming hebben ze land opgegeven.deze mannen hebben het toegegeven. WMA en RVO doen niks Dus minister schouten zit daar ze deden toen ook niks. Boeren het leven zuur maken. Wordt tijd dat boeren LTO op gaan zeggen. Ze waren in Den Haag altijd al dom. Dus ga maar weer eens proberen de mails te vinden. Ga hun er op aanspreken en publiceer het. Laat onze boeren hun wek gewoon doen en niet elke keer weer met nieuwe regels. Minister Hugo de Jong reageerd ook niet op iets medische.
Laat de boeren boeren .
geert 3 Februari 2018
LTO is weer het braafste jongentje van de klas na de aantijgingen van Marc Calon,die graag z,n eigen nest bevuild !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nederland hanteert strenge eigen nitraatnormen

Achtergrond Nitraatrichtlijn

Nederland hanteert strenge eigen nitraatnormen

Akkoord Nitraatrichtlijn lijkt nog ver weg

Inside 7e AP Nitraat

Akkoord Nitraatrichtlijn lijkt nog ver weg

Hoe overheid stikstofkritiek poogde te verstikken

Opinie Geesje Rotgers

Hoe overheid stikstofkritiek poogde te verstikken

Een dringend beroep tot aanpassen nitraatrichtlijn

Opinie Jan Reinier de Jong

Een dringend beroep tot aanpassen nitraatrichtlijn

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief