Verdubbeling deelnemers

FrieslandCampina ziet stijging in Solar-programma

2 Maart 2018 - Kimberly Bakker

Het Solar-programma van FrieslandCampina ziet een stijging in het aantal deelnemende melkveehouders dat kiest voor zonnepanelen op het staldak. Het aantal deelnemers groeit van 310 naar 654 en het aantal zonnepanelen verdubbelt daarmee naar ruim 800.000. 

Met de nieuwe zonnepanelen kan FrieslandCampina voorzien in circa 40% van de energievoorziening van zijn productielocaties en kantoren. "FrieslandCampina heeft de ambitie om het elektriciteitsverbruik in de keten te dekken met groene stroom van het boerenerf", zo meldt Hein Schumacher, CEO van FrieslandCampina, in een persbericht.

Solar-programma
De zuivelcoöperatie biedt zijn leden de mogelijkheid om hun dak te verhuren voor het plaatsen van zonnepanelen. De melkveehouder krijgt daarvoor een vergoeding van €4 per paneel per jaar. Daarbij kan de melkveehouder elk jaar besluiten om de installatie, met bijbehorende SDE-subsidiegelden, over te nemen.

Het bedrijf wil met het Solar-programma een bijdrage leveren aan de doelstelling voor het reduceren van de broeikasgassen in de melkveesector. Daarom betaalt het zijn leden een bonus van €10 per ton verminderde CO2-uitstoot die verwerkt wordt in de vergoeding.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden