Grens was jaren gesloten

Nederlands rundvlees mag weer naar Vietnam

18 Mei 2018 - Kimberly Bakker

Na 4 jaar onderhandelen is de markt in Vietnam weer open voor Nederlands kalfs- en rundvlees. De grens was jarenlang gesloten als gevolg van de uitbraak van BSE in Europa. Dat meldt Agroberichten Buitenland.

Arie Veldhuizen van de Nederlandse landbouwraad in Vietnam spreekt van een grote doorbraak. "Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Centrale Organisatie voor de Vleessector en de ambassade hebben 4 jaar lang onderhandeld over dit dossier. En nu zijn de defintieve handtekeningen eindelijk gezet."

Groeiende markt
Vietnam telt bijna 100 miljoen inwoners. De welvarende stedelijke middenklasse stelt hoge eisen bij de aankoop van voedsel. Veldhuizen meldt dat de eigen sector moeilijk aan die eisen kan voldoen: "De Nederlandse vleessector loopt voorop in de wereld als het gaat om kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid. Er liggen dus kansen in dit land, zekere in het hogere segment van de markt."

"Nu is het bedrijfsleven aan zet. Exporteurs zullen contact moeten leggen met de grote inkopers in Vietnam. Op dit moment wordt veel rund- en kalfsvlees uit de Verenigde Staten en Australië ingevoerd. Ik ben ervan overtuigd dat de Nederlandse vleessector de concurrentie met die landen aan kan", vervolgt Veldhuizen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden