Nieuws Overname

FrieslandCampina neemt Best Cheese over

20 Augustus 2018 - Herma van den Pol

FrieslandCampina neemt Best Cheese Holland over. De verwerker krijgt hiermee de kans om haar kaasactiviteiten uit te breiden met Parrano en Tjiezi, oftewel koken met kaas en kaassnacks. Het is niet bekend welk bedrag er met de overname gemoeid is.

Het (relatief gezien) jonge bedrijf Best Cheese Holland ontstond na de verkoop van Uniekaas aan DOC Dairy Partners, onderdeel van het Duitse DMK. Aangezien de directeur Paul Wilde, verkoopdirecteur Arie Punt en marketing manager Maarten Jumelet toentertijd kansen zagen om met Parranno en Tjiezi het kaasschap te veroveren, besloten ze deze merken buiten de overname te houden.

Snelst groeiende merk
Waarom de mannen nu (na minder dan 1 jaar) besloten hebben om niet zelfstandig door te gaan, is onbekend. De fusie met FrieslandCampina houdt echter wel in dat er kansen gaan ontstaan om internationaal verder te groeien. Tegelijkertijd blijft het merk Parrano een van de snelst groeiende consumentenmerken.

"Met de acquisitie van de zuiveldipactiviteiten, waaronder Tjiezi, speelt coöperatie FrieslandCampina in op een groeiende behoefte aan zuivelsnacks in onder meer Europa, Azië en Noord-Amerika. De dippers worden verkocht via retailers en internationale discounters", laat het bedrijf weten. 

De onderdelen worden al vanaf 1 september een onderdeel van FrieslandCampina. Ook over de import- en verkoopactiviteiten van Best Cheese in de Verenigde Staten (VS) is een principeakkoord bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Melk

FrieslandCampina is nu op volle oorlogssterkte in Azië

Interview Tuncay Özgüner

FrieslandCampina haalt meer uit private label kaas

Nieuws Melk

FrieslandCampina tikt meer duurzame melk af

Nieuws Melk

FrieslandCampina rolt loper verder uit voor boer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden