Shutterstock

Nieuws Derogatieaanvraag

Lodders wil antwoord over storing bij RVO.nl

22 Januari 2019 - Wouter Baan - 1 reactie

Helma Lodders, Tweede Kamerlid bij de VVD, wil opheldering over fouten in het softwaresysteem van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het gaat om het systeem voor het aanmelden voor derogatie.

Lodders heeft signalen ontvangen waaruit blijkt dat melkveehouders op verschillende problemen stuiten bij het aanmelden voor derogatie voor ruimere mestnormen op grasland. Aangezien RVO.nl niets van zich laat horen, heeft ze nu Kamervragen gesteld aan minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

De tijd dringt 
Lodders wil van Schouten weten of de signalen kloppen en hoelang deze problemen al spelen. Daarnaast wil ze een indicatie krijgen wanneer dit probleem verholpen is. De melkveehouders kunnen zich tot 31 januari aanmelden, wat betekent dat de tijd begint te dringen. Lodders wil ook weten waarom een officiële verklaring van RVO.nl over het probleem uitblijft.

Een woordvoerder van RVO.nl laat weten op de hoogte te zijn van het probleem, maar kan er verder maar weinig over zeggen. Wel benadrukt de woordvoerder dat er wordt gewerkt aan een oplossing. 

Administratie rompslomp
Ook stelt Lodders vragen over de legeskosten die deze aanvraag met zich meebrengt. Deze kosten kunnen niet via een eenmalige automatische incasso worden betaald, waardoor er administratie rompslomp optreedt. Lodders wil daarom van Schouten weten of dit niet simpeler kan.

Officieel heeft Schouten 3 weken de tijd om de vragen te beantwoorden. Echter, dan is het februari en is de deadline voor het aanmelden al gepasseerd. Daarom vraagt ze aan Schouten om uiterlijk voor vrijdag 25 januari met antwoorden te komen, zodat de melkveehouders nog tijd hebben om te kunnen anticiperen.

Klik hier om de vragen in te zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tem 22 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881109/lodders-wil-antwoord-over-storing-bij-rvonl]Lodders wil antwoord over storing bij RVO.nl[/url]
en weer is het een troep bij rvo.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden