Helma Lodders

transport veevervoer

Nieuws Melk

Export fokvee mag weer via niet Europese rustplaats

Nederlandse exporteurs kunnen vanaf 1 november weer fokvee exporteren naar bestemmingen waarbij onderweg buiten Europa gelegen rustplaatsen moeten worden aangedaan. Vee&Logistiek Nederland meldt dat de sector in samenspraak met het ministerie van LNV en de NVWA een werkwijze heeft ontwikkeld met betrekking tot dierenwelzijn.
14 Oktober 2021
suikerbieten bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

VVD stelt kamervragen over derogatie neonics

Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) heeft landbouwminister Schouten maandag 12 oktober Kamervragen gesteld ten aanzien van het gebruik van gecoat suikerbietenzaad met neonicotinoïden. Ondanks de Franse derogatie, ziet Schouten niets in een ontheffing voor Nederlandse telers.
12 Oktober 2020
bijen petitie STAF

Opinie Eric de Lijster

STAF steekt angel weer in bijendiscussie

Het uitreiken van de petitie van STAF verliep vlekkeloos, met als ludieke actie het uitreiken van bijenkorven van roggestro aan de 7 aanwezige leden van de Tweede Kamer. Daarbij was er een extra grote korf voor Attje Kuiken, de voorzitter van de vaste Kamercommissie van Landbouw. Wat dat aangaat, heeft STAF haar doel bereikt.
5 Juni 2019
melkveebedrijf koeien

Nieuws Fosfaatrechten

Ondanks kritiek geen extra toezicht op fosfaathandel

De handel in fosfaatrechten is nu bijna 1,5 jaar op gang en dus is er nog sprake van een jonge markt. Melkveehouders zijn tot nu toe kritisch op het functioneren van de handel, zo blijkt uit een rapport van Ecorys, die in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is opgesteld.
28 Mei 2019

BB TV Helma Lodders

'Blijf hameren op ontheffing neonicotinoïden'

Nu de bietenplanten opkomen, worden de gevolgen van het verbod op neonicotinoïden duidelijk. Het is voor Helma Lodders, Kamerlid voor de VVD, een reden om de kwestie opnieuw aan te kaarten in de Tweede Kamer. Ze blijft dan ook hameren op een ontheffing in de periode dat er geen alternatieven zijn.
8 Mei 2019
zaaien zaad zaaizaad bietenzaad

Nieuws Gewasbescherming

Verhogen neonics-gehalte op import onverdedigbaar

Het gebruik van neonicotinoïden in de Europese Unie (EU) is verboden, maar tegelijkertijd blijkt echter dat het maximaal toegestane restgehalte van deze middelen in geïmporteerde producten verhoogd wordt.
22 Februari 2019
mest bemesting uitrijden

Nieuws Derogatieaanvraag

Lodders wil antwoord over storing bij RVO.nl

Helma Lodders, Tweede Kamerlid bij de VVD, wil opheldering over fouten in het softwaresysteem van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het gaat om het systeem voor het aanmelden voor derogatie.
22 Januari 2019
transport veehouderij stro

Nieuws Kamervragen

Trekkerrijbewijs sluit buitenlandse stagiairs uit

Het trekkerrijbewijs heeft tot gevolg dat buitenlandse stagiairs en studenten in Nederland niet meer met de trekker de openbare weg op mogen. Tweede Kamerleden Helma Lodders en Remco Dijkstra (VVD) stelden er Kamervragen over.
4 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox