Shutterstock

Nieuws Zuivel

Lactalis roept opnieuw melkpoeder terug

29 Januari 2019 - Tim Roetman

De Franse zuivelverwerker Lactalis heeft eind januari opnieuw een terugroepactie gedaan. Net zoals bij de eerdere actie gaat het om een kans op salmonella in babymelkpoeder. Er worden nu 16.300 producten van Spaanse makelij teruggeroepen.

De terugroepactie betreft babymelkpoeder met het merk 'Picot AR', dat na 29 november 2018 is verkocht. Het besmettingsgevaar kwam aan het licht toen er 4 baby’s ziek werden van de babymelkpoeder van Modilac (van Savencia). Dit product kwam uit dezelfde fabriek.

Eerdere problemen 
Het is niet de eerste keer dat Lactalis babymelkpoeder terugroept. Aan het einde van 2017 werd bijna 7.000 ton teruggeroepen, ook vanwege een kans op salmonella. Hierdoor was Lactalis gedwongen om de fabriek waar de melkpoeder geproduceerd werd, te sluiten. Na de sluiting koos Lactalis ervoor om met de Spaanse fabrikant in zee te gaan.

Salmonella kan voedselvergiftiging veroorzaken en de symptomen zijn diarree, maagkrampen en braken. De ziekte is met name gevaarlijk voor zeer jonge kinderen en ouderen. Dit vanwege het risico op uitdroging. Hoe de salmonella in de babymelkpoeder terecht is gekomen, is niet bekend. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Grondstoffen

Volle melkpoeder verschilt aanzienlijk in prijs

Nieuws melk

MTC door de pijn heen volgens nieuwe CEO

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden