Shutterstock

Nieuws Merklicentie Kraft

Arla zoekt met kaasdeal expansie in Midden-Oosten

3 Juli 2019 - Eric de Lijster

Zuivelconcern Arla heeft met voedingsgigant Kraft Heinz een deal gesloten voor een nieuwe merklicentie voor de verkoop van kaas in het Midden-Oosten. Dit betekent dat Arla in de komende 12 jaar in 16 Midden-Oosterse landen kaas onder de merknaam 'Kraft' aan de man mag brengen.

De overeenkomst vloeit voort uit de overname van het smeltkaasbedrijf van Mondeléz International in het Midden-Oosten, waarvan de transactie dinsdag 28 mei formeel is afgerond. Dat bedrijf had een vergunning om kaasproducten onder de merknaam van Kraft te verkopen. Na meerdere onderhandelingen met Kraft Heinz heeft Arla Foods deze merklicentie nu overgenomen.

Arla kan nu de kaasproducten onder de naam Kraft verkopen in Bahrein, Irak, Israël, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Mauritius, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Syrië, Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en de Seychellen. Hiervoor moet Arla overigens wel royalty's afdragen aan Kraft. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Kaas maken in Bahrein
De Scandinavische zuivelcoöperatie wil tevens haar eigen merk 'Puck' voor kaasproducten in het Midden-Oosten verder uitbouwen. Door deze overname is Arla ook eigenaar geworden van een moderne kaasfabriek in Bahrein. Daarmee wil het expanderen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. In die gebieden kwam Arla qua retail- en foodserviceopbrengsten vorig jaar uit op €560 miljoen, een verdubbeling sinds 2010.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden