Royal A-ware

Nieuws Jaarcijfers 2018

Hogere omzet en gelijke winst voor A-ware

22 Augustus 2019

Bij een groeiende omzet, houdt A-ware over het afgelopen boekjaar onderaan de streep €18 miljoen over. Dit is gelijk aan het jaar hiervoor. Jan Anker, CEO van het kaasbedrijf, spreekt van een prima resultaat.

Ook de operationele winst (EBITDA) van €64 miljoen blijft gelijk aan het voorgaande boekjaar. De omzet groeide met 6% tot €1,3 miljard. Anker is content met het stabiele resultaat. In het persbericht dankt de directeur onder meer de melkveehouders voor het vertrouwen. In het afgelopen jaar breidde de kaasmaker het aantal leveranciers fors uit.  

Flinke investeringen
A-ware investeerde vorig jaar €91 miljoen. Dit geld is met name besteed aan de bouw van een nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen. Deze wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Vanwege volatiele kaas- en zuivelprijzen houdt A-ware zich op de vlakte over de mogelijke resultaten in 2019. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Olympia maakt nieuwe afspraken in Caring Dairy

Nieuws A-ware en Deltamiilk

Albert Heijn zet blijvend grasland in tegen CO2

Achtergrond Melk

Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Achtergrond A-ware

A-ware Belgïe zoekt melk in Zuidwest-Nederland

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox