Synlait

Nieuws Jaarcijfers

Synlait passeert grens van 1 miljard dollar

16 September 2019 - Kimberly Bakker - 2 reacties

De omzet van de Nieuw-Zeelandse zuivelaar Synlait is voor het eerst het niveau van $1 miljard gepasseerd, blijkt uit de recent gepubliceerde jaarcijfers over afgelopen boekjaar dat 31 juli beëindigd is. Ook de verkoopvolumes en de nettowinst laten een forse toename zien.

Synlait heeft de omzet in het afgelopen boekjaar met 17% zien stijgen tot net iets meer dan $1 miljard (ongeveer €578 miljoen). De nettowinst steeg met 10% tot $82,2 miljoen (circa €47,5 miljoen) en de verkoopvolumes zijn met 16% toegenomen naar 149.730 miljoen ton. Ook maakt de zuivelaar in de jaarcijfers de gemiddelde melkprijs van seizoen 2018/2019 bekend. Die is uitgekomen op $6,58 per kilo milk solids (€3,79 per 11,5 liter melk).

Investeringen
De Nieuw-Zeelandse zuivelverwerker meldt dat de groei onder meer komt door afgeronde investeringsprojecten. Zo heeft in het afgelopen boekjaar een nieuwe fabriek voor babyvoeding geopend, werd de overname van Talbot Forest Cheese in augustus afgerond en creëerde het in totaal 218 nieuwe banen.

Ook kondigt het bedrijf een nieuwe investering aan: Dry Store 4. Voor dit project is $32 miljoen beschikbaar, waarmee een magazijn van 30.000 m² bij Synlait Dunsandel wordt gebouwd. Dit magazijn zal 20 banen creëren en naar verluidt in september 2020 voltooid zijn. De magazijnruimte bij Dunsandel zal na de voltooiing van de bouw toenemen tot 55.000 m².

Uitstel bij Fonterra
Fonterra, de grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland, maakte 2 weken terug bekend de publicatie van de jaarcijfers uit te stellen. Volgens de zuivelaar is er meer tijd nodig om het verslag af te werken. Terwijl Synlait Milk over afgelopen boekjaar uitstekende cijfers weergeeft, is de verwachting dat Fonterra een monsterverlies moet presenteren. De verwachting is dat het verlies uitkomt tussen de $590 en $675 miljoen, wat een verlies van $0,37 tot $0,42 per aandeel betekent.

* Het gaat in dit artikel om Nieuw-Zeelandse dollars.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
steef 16 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884023/synlait-passeert-grens-van-1-miljard-dollar]Synlait passeert grens van 1 miljard dollar[/url]
politie zet vlak voor den haag de a12 dicht en de op en afritten, en we komen nooit op bestemming
boertje 16 September 2019
der zien meer wegen die na Rome gaan
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden