Shutterstock

Inside Voer

Prijsmutaties zichtbaar op rustige voermarkt

5 November 2019 - Kimberly Bakker

Alhoewel de handel in ruwvoerproducten nog steeds op een laag pitje staat, zijn deze week meer prijsmutaties zichtbaar. Zo gaan onder meer de prijzen van weidehooi en roodzwenk omhoog.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aanbod van ruwvoerproducten is relatief klein, al is ook de vraag niet overweldigend te noemen. Het maakt dat de voermarkt ook deze week in balans blijft. Wel is een mutatie zichtbaar in de prijs van weidehooi. Deze prijs stijgt deze week namelijk met €10 naar €170 per ton franco boerderij. Een van de redenen hiervoor is het tekort aan goede kwaliteit versus het aanbod van mindere kwaliteit.

Grote prijsspreiding
Ook wanneer we kijken naar de prijs van snijmaïs, dan is duidelijk dat de kwaliteit voor een grote spreiding zorgt. Voor iets mindere kwaliteit wordt minder dan €60 per ton betaald, terwijl product met een goede kwaliteit voor ruim €70 verkocht wordt. Dit maakt een gemiddelde van €65 per ton franco boerderij. Dit is iets hoger dan afgelopen week. De reden voor die stijging hangt onder andere samen met het slinkende aanbod van goede kwaliteit, waardoor de bovenkant van de prijsrange stijgt.

Ook de prijs voor roodzwenk doet deze week een stapje omhoog tot €150 per ton franco boerderij. Het gaat hierbij om product dat vanuit Frankrijk wordt gehaald, waardoor de prijsstijging wordt veroorzaakt door hogere transportkilometers. De prijs van rietzwenk blijft deze week wel staan op €130 per ton franco boerderij en veldbeemd noteert nog steeds €135 per ton franco boerderij. De prijs voor bierbostel blijft deze week stabiel op €2,60 per procent droge stof.

Stabiliteit
De prijs van stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft deze week stabiel op €105 per ton franco boerderij. Daarmee staat de prijs voor de vijfde week op hetzelfde niveau. Daarnaast laat de grafiek hieronder goed zien dat de prijs veel lager noteert dan vorig jaar in dezelfde periode. Toen kwam de prijs in week 45 uit op €135 per ton franco boerderij, een verschil van maar liefst €30 per ton franco boerderij.

De prijs van Engels raaigras blijft deze week staan op €110 per ton franco boerderij. Daarbij melden handelaren dat er zeer weinig vraag is naar dit product. Ook naar kuilgras is niet erg veel vraag. De prijs van dit product blijft staan op €50 per ton franco boerderij.

Alle prijzen en mutaties zijn hier te vinden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden