Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Weinig animo voor steun onder Britse melkers

13 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

Britse melkveehouders krijgen langer de tijd om subsidie aan te vragen bij de overheid als ondersteuning tijdens de coronacrisis. Slechts 174 melkveehouders hebben zich aangemeld voor de overheidssubsidie, melkveehouders vinden de criteria waaraan zij moeten voldoen te streng.

In juni heeft de Britse regering een nieuw fonds beschikbaar gesteld om melkveehouders extra ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis. Melkveehouders die in de maanden april en mei meer dan 25% van hun inkomsten zijn verloren als gevolg van de coronacrisis zouden in aanmerking komen voor een subsidiebedrag van maximaal £10.000.

Volgens The Rural Payments Agency (RPA) hebben tot en met 27 juli slechts 174 Britse melkveehouders zich aangemeld voor het fonds. Van deze aanvragen is circa 85% beoordeeld, hiervan komt 17% niet in aanmerking voor het fonds omdat ze niet aan de criteria voldoen. Inmiddels hebben 55 melkveehouders een subsidiebedrag ontvangen en is er in totaal ongeveer £481.000 verleend. Er zijn 35 melkveehouders in aanmerking gekomen voor het maximale subsidiebedrag van £10.000.

Verlenging deadline
Oorspronkelijk zou de inschrijving voor het fonds sluiting op 14 augustus, de deadline wordt echter verlengd tot 11 september. Een woordvoerder van de regering lichtte toe dat de verlenging verleend wordt omdat het momenteel een drukke tijd is voor melkveehouders en dat velen onlangs pas hun melkgeld van mei hebben ontvangen.

Britse melkveehouders zijn bezorgd over de eisen waaraan steunaanvragen moeten voldoen. The Tenant Farmers Association, zei dat de regeling slechts 55 melkveehouders steun heeft geboden door de strikte criteria waaraan aanmeldingen moeten voldoen. De groep vindt dat de criteria te strikt zijn in vergelijking met ondersteuningen voor andere sectoren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden