Mizantroop / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Arla sluit kaasfabriek in Verenigd Koninkrijk

10 Maart 2021

Arla Foods ziet zich genoodzaakt de kaasfabriek in Cornwall in het Verenigd Koninkrijk op korte termijn te sluiten. Doordat de productievolumes over de afgelopen jaren zijn gedaald en als gevolg van de aanhoudende instabiliteit in de vraag vanuit de foodservice is het volgens de zuivelcoöperatie financieel niet houdbaar om de productielocatie aan te houden.

De afgelopen 3 jaar zijn de productievolumes in de kaasfabriek van Arla Foods in Cornwall (waar voornamelijk brie, camembert en speciaalkazen voor lokale labels worden geproduceerd) sterk gedaald. De wegvallende vraag vanuit de foodservice, als gevolg van het coronavirus, heeft deze trend versterkt. Daarmee is het voor de zuivelcoöperatie financieel niet haalbaar om de productielocatie in werking te houden. Daarom wordt de fabriek naar verwachting tegen het begin van de zomer gesloten. Met de sluiting gaan 37 banen verloren.

"Als zuivelbedrijf dat eigendom is van de boer, is het onze missie om de hoogste waarde voor de melk te genereren. Zo kunnen we een redelijke melkprijs uitkeren en kunnen onze melkveehouders blijven investeren in een duurzame melkveehouderij. Helaas betekent dit ook dat we minder rendabele activiteiten moeten afstoten", zegt Alison Rance, vicepresident productie bij Arla UK. "We hebben meerdere opties onderzocht voor de kaasfabriek in Cornwall, maar zien op dit moment geen ander alternatief dan sluiting."

Staken van productie
De melk van de Arla-boeren in het gebied zal nu naar de locaties in Taw Valley en Westbury gaan. De overige producten die in kaasfabriek worden gemaakt, waaronder brie en camembert voor lokale merken, kunnen als gevolg van het specifieke productieproces en de samenstellingen niet op een andere locatie worden geproduceerd. Arla Foods voorziet daarom de levering van die producten tegen het einde van de zomer van 2021 te staken.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws Melk

Arla wil CO2-arme melk beter belonen

Nieuws Melk

Eko-Holland volgt de concurrentie met melkprijs

Interview Mark Boot (Arla)

'Iedere melkveehouder is welkom bij ons'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief