Shutterstock

Nieuws Kaas

Kaas was vorig jaar zeer populair onder de Britten

19 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Door de coronacrisis moest afgelopen jaar meer thuis gekookt worden. In Groot-Brittannië heeft het geleid tot een bijzonder grote toename in de kaasverkoop. De nieuwste gegevens van marktbureau Kantar tonen dat de verkoop van verschillende kazen in volume met 15% is gestegen en de waarde nam met bijna 17% toe. Het jaar 2020 is daarmee een recordjaar.

De Britten hebben afgelopen jaar fors meer kaas gekocht. De verkoop steeg met 15,4% in volume en met 16,5% in waarde. Daarmee is 2020 het nieuwe recordjaar als het gaat om de kaasverkoop. Uit de gegevens van Kantar blijkt verder dat het totale kaasvolume vorig jaar met 72 miljoen kilo is gestegen. Terwijl de regionale, speciale en continentale kazen en zachte kazen de grootste volumegroei behaalden, een plus van 20%, blijft cheddar de favoriet. Het gaat om bijna de helft van alle verkopen, en een toename van 15%.

Coronapandemie als oorzaak
Als reden voor de uitzonderlijke toename in de kaasverkopen, wordt de coronacrisis aangehaald door de onderzoekers. Door de maatregelen om het virus te bestrijden, was het voor de Britten niet mogelijk om buitenshuis te eten, net zoals elders ter wereld. In totaal zijn er volgens marktbureau Kantar vorig jaar thuis ruim 1,2 miljard meer maaltijden met kaas gemaakt. Het is een stijging van 20% in vergelijking met het jaar hiervoor.

De Britse klassieke 'cheese on toast' liep voorop, met een plus van 35%. "Het was echter de veelzijdigheid en het vermogen om meer smaak aan elk gerecht te geven die de grootste drijfveer waren voor de toename. Spaghetti Bolognese is een voorbeeld van een gerecht dat slechts een minimaal hoeveelheid kaas nodig heeft om de smaakbeleving te veranderen", aldus de onderzoekers. Vorig jaar werd het gerecht 349 miljoen keer gegeten, een toename van 12% ten opzichte van het jaar 2019.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel Business

Room en poeder zwakker in tamme zuivelmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden