Arla

Nieuws Melkverwerking

Arla zet deur open voor nieuwe Nederlandse leden

1 Oktober 2021 - Wouter Baan

Arla is in Nederland op zoek naar nieuwe leden-melkveehouders. De Scandinavische zuivelcoöperatie heeft extra (biologische) melk nodig om invulling te geven aan de groeiende vraag, zo wordt aangegeven in een verklaring.

"Arla zet in 2022 en de jaren daarna in op een verdere groei van de strategische merken, waaronder Arla biologisch en Melkunie," aldus Mark Boot, directeur van Arla in Nederland, België en Frankrijk. De groei in merken vraagt om uitbreiding van de melkplas.

Uit het hele land kunnen melkveehouders zich melden. Arla wil niet zeggen naar hoeveel melkveehouders (of volume) ze op zoek zijn. Daar is op dit moment nog onvoldoende zicht op, zo zegt een woordvoerder desgevraagd. 

Dat Arla specifiek vandaag (1 oktober) de uitnodiging de deur uit doet, is opvallend getimed. De leden-melkveehouders van FrieslandCampina konden namelijk tot eind vorige maand aangeven of zij dit jaar nog willen vertrekken. De lokroep van Arla staat niet op zichzelf. Ook Vreugdenhil liet kort geleden weten op zoek te zijn naar nieuwe leveranciers, terwijl ook DOC Kaas in gesprek is met melkveehouders.

Arla is in Nederland relatief klein en telt zo'n 100 leveranciers. Verdeeld over de 7 landen waarin het actief is, telt de zuivelcoöperatie 9.700 leden. Arla behoort tot de top-10 melkverwerkers in de wereld en is wereldwijd naar eigen zeggen de grootste producent van biologische zuivel.

Wilt u weten hoe de melkprijs van Arla scoort ten opzichte van andere zuivelproducenten in ons land. Klik hier om de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness te bekijken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

Vreugdenhil zet stevige plus op melkprijs februari

Nieuws Melk

Plussenregen stuwt melkprijzen op

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox