FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina geeft Attema voorzittershamer

12 November 2021 - Klaas van der Horst

De ledenraad van zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft Sybren Attema voor vier jaar benoemd tot bestuurder en voorzitter. Daarnaast is hij per 12 november benoemd tot lid en voorzitter van de raad van commissarissen. Dit gebeurde tijdens een extra vergadering van de ledenraad.

De benoeming gaat gepaard met een tijdelijke wijziging van de statuten, die weer ongedaan gemaakt wordt na de periode van vier jaar. Ongeveer een maand geleden vond de voordracht plaats van Attema. Dat gebeurde nadat twee eerdere voorzitters voortijdig moesten vertrekken en er een crisis was ontstaan in de coöperatie. Bij de vergadering waar eind september Wunnekink opstapte, dreigde aanvankelijk zelfs ook de vice-voorzitter te worden weggestemd. Er circuleerde een motie van wantrouwen tegen zowel de voorzitter als vice-voorzitter. Een stemming daarover werd voorkomen met de bekendmaking van Wunnekink dat hij opstapte.

'Zeer gemotiveerd'
Attema is daarop binnengehaald als de verhoopte redder van de coöperatie. Hij verklaarde zich vanochtend (vrijdag 12 november) 'zeer gemotiveerd om met allen in de coöperatie en onderneming te werken aan de versterking van FrieslandCampina'.

Tot 2010 vervulde hij achttien jaar lang bestuursfuncties bij verschillende rechtsvoorgangers van FrieslandCampina. Als voorzitter van Friesland Foods was hij onder meer nauw betrokken bij de fusie van die coöperatie met Campina en vervulde hij daarna twee jaar lang het vicevoorzitterschap. In 2010 legde Attema zijn bestuursfuncties neer en trad hij in dienst bij FrieslandCampina als regiomanager Dairy Development Programme in Zuidoost-Azië. Die rol vervulde hij tot 2019. Daarna werkte hij als manager voor ICCO en Cordaid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden