Nieuws Voordracht

Folkers lost Addink af als commissaris ForFarmers

3 Februari 2022

ForFarmers draagt Marijke Folkers-In 't Hout voor als lid van de raad van commissarissen (RvC). De agrarisch ondernemer, met een gemengd bedrijf in Veendam, is onder meer ook voorzitter van de RvC van Royal Avebe. Zij vervangt Sandra Addink die na drie zittingstermijnen aftreedt.

Met de voordracht van Folkers, die op 14 april wordt voorgelegd aan de aandeelhouders van ForFarmers op de algemene vergadering, legt het voerconcern uit Lochem opnieuw een link met Avebe. David Fousert, de huidige topman van het aardappelzetmeelconcern uit Veendam, is afkomstig van ForFarmers. Folkers is eigenaar van een akkerbouw-, pluimvee- en varkensbedrijf in Veendam en heeft reeds diverse functies in het bedrijfsleven vervult. Sinds 2018 is zij voorzitter van de RvC van Avebe.

De voordracht van Marijke Folkers is gedaan op aanbeveling van Coöperatie FromFarmers als houdster van het prioriteitsaandeel in ForFarmers, meldt het voerconcern in een verklaring. De vereniging laat met de voordracht dus zien voldoende coöperatieve kennis in de raad van commissarissen belangrijk te vinden. 

De afzwaaiende Sandra Addink-Berendsen treedt, aldus ForFarmers, volgens rooster na drie zittingstermijnen medio april aan het einde van de aandeelhoudersvergadering af. Daarmee vertrekt ook de laatste directe connectie met FrieslandCampina binnen de RvC van ForFarmers. Addink is nu nog vice-voorzitter van zowel de raad van commissarissen van FrieslandCampina als die van ForFarmers. Ook Erwin Wunnekink, die vorig najaar na veel ophef vertrok als voorzitter van FrieslandCampina, zit in de RvC van ForFarmers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond CEO FrieslandCampina

Baas FrieslandCampina is van adel en ‘wild at heart’

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

Nieuws Melk

Meer zekerheid voor niet-leden FrieslandCampina

Achtergrond Jaarcijfers 2022

ForFarmers wil scoren met biologisch en bijproducten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox