ChameleonsEye / Shutterstock.com

Nieuws Global Dairy Trade

Verkoop GDT levert Fonterra 35 miljoen op

14 Juli 2022

Fonterra heeft twee derde van de aandelen van zuivelhandelsplatform Global Dairy Trade (GDT) verkocht. European Energy Exanche (EEX) en New Zealand's Exchange (NZX) hebben beide een derde belang genomen. Ook Fonterra houdt 33,3% van de aandelen. De verkoop levert de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie $35 miljoen op.

De bedoeling is om met de nieuwe partners aan boord het platform verder te ontwikkelen en grotere zuivelvolumes te verhandelen. EEX en NZX zijn uitstekende partners hiervoor, denkt Fonterra. Voor zowel de EEX als NZX is de zuivelhandel niet nieuw. De EEX faciliteert de Europese termijnmarkten voor boter en magere melkpoeder. De zuiveltermijnhandel in Nieuw-Zeeland gaat via het platform van NZX. 

Op de GDT worden twee keer per maand zuivelfabricaten (als boter, AMF, cheddar en melkpoeder) geveild van diverse zuivelbedrijven in de wereld. Door de transparante prijszetting is de GDT een belangrijke graadmeter voor het sentiment op de mondiale zuivelmarkten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Zuivel

Global Dairy Trade stijgt, maar overtuigt niet

Nieuws Zuivel

Global Dairy Trade breekt met negatieve trend

Analyse Business zuivel

Global Dairy Trade levert weer in, is bodem in zicht?

Analyse Global Dairy Trade

Zuivelprijzen op Global Dairy Trade koelen hard af

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief