Shutterstock

Nieuws Melk

RVO vergiste zich jarenlang in melkaanvoercijfers

27 September 2022 - Wouter Baan - 2 reacties

RVO heeft de Nederlandse melkaanvoercijfers over augustus met terugwerkende kracht naar beneden toe bijgesteld. Uit intern onderzoek bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat al sinds 2018 de aanvoercijfers niet correct worden gecommuniceerd. 

In augustus collecteerden Nederlandse zuivelverwerkers 1,14 miljoen ton melk. Dit is een stijging van 1,85% tegenover dezelfde maand vorig jaar. Eerder werd nog een productie van 1,16 miljoen ton gecommuniceerd wat een toename van 3,3% suggereerde. Deze onverwacht grote toename riep in de markt veel vragen op, waarop de overheidsinstantie een onderzoek is gestart. 

De melkaanvoercijfers in ons land zijn opnieuw onder de loep genomen, daaruit bleek dat correcties noodzakelijk waren. Niet alleen over de afgelopen maand zijn de cijfers onjuist gecommuniceerd. Volgens RVO is al sinds 2018 sprake van een onjuiste weergave. Op basis van de correctie heeft dit geresulteerd in een hogere melkontvangst van 1 tot 4 miljoen kilo per maand. De data is door RVO inmiddels met terugwerkende kracht gecorrigeerd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
grijze haren 27 September 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10900815/rvo-vergiste-zich-jarenlang-in-melkaanvoercijfers]RVO vergiste zich jarenlang in melkaanvoercijfers [/url]
een gewone optelsom is tegenwoordig al te moeilijk, stelletje.......,
Sens 27 September 2022
Moeten wij eens 1 klein foutje (XML niet aangekomen bij RVO) maken, dan kost het ons meteen geld. Maar RVO mag van alles doen van datalek tot verkeerde berekeningen. Wij vinden wat van dat RVO :(
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden