Lely

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

6 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Lely kijkt met gemengde gevoelens terug op de jaarcijfers van 2023, waarbij de omzet met 25% toenam tot €888 miljoen. Voor 2024 tempert de leverancier van melk- en voerrobots de verwachtingen. 

De gemengde gevoelens gaan volgens CEO André van Troost over het positieve bedrijfsresultaat enerzijds versus de uitdagingen in de markt. De lage melkprijs en hoge rente maakt dat 2024 een uitdagend jaar lijkt te worden qua afzet. Temeer vanwege de politieke onrust in de wereld. Het wereldwijde chiptekort, wat Lely in de afgelopen jaren parten speelde, is geen issue meer. 

Winstcijfers over 2023 worden niet genoemd. In 2022 werd door een schikking in de Verenigde Staten een verlies geïncasseerd van €18 miljoen. 

Groei in West-Europa
Ondanks de uitdagingen in de markt is Lely onderliggend wel positief over de afzetkansen. "De adoptie van robotica en datamanagement neemt toe vanwege arbeidstekorten en de wens van boeren om de melkproductie te optimaliseren", aldus van Troost. 

Lely stelt dat de adoptie van robotica en data in 2023 voornamelijk is gegroeid in West-Europa. Ook in Noord- en Zuid-Amerika en Azië groeit de vraag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

MTC door de pijn heen volgens nieuwe CEO

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden