Te veel beperkingen

Megafusie in kunstmest van OCI met CF afgeketst

24 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De megafusie in de kunstmestwereld tussen OCI en het Amerikaanse CF Industries Holdings is afgeketst. Dit hebben de twee bedrijven begin deze week bekendgemaakt. Het Amerikaanse ministerie van Financiën legt te veel beperkingen aan het mogelijke fusiebedrijf op.

150

miljoen

euro ontvangt OCI van CF Industries na mislukken fusie

De twee concerns hadden het voornemen om de activiteiten van CF en de distributie-activiteiten van OCI in Europa, Noord-Amerika en mondiaal te combineren. Met de overname was een bedrag van 8 miljard dollar gemoeid. OCI ontvangt 150 miljoen dollar van CF vanwege het afblazen van de fusie, die tot de grootste beursgenoteerde producent van stikstofkunstmest had moeten leiden. 

Door de fiscale beperkingen van de Amerikaanse overheid werden de voordelen van de fusie stevig gereduceerd, waardoor het samengaan steeds onaantrekkelijker werd. 'De bedrijven waren niet in staat om voor beide partijen een acceptabel alternatief te zien en hebben daarom besloten de samenwerking te beëindigen', melden de bedrijven in een gezamenlijke verklaring.

Nassef Sawiris, CEO van OCI, sluit onderzoek naar nieuwe samenwerkingsvormen met CF in de toekomst niet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox