Nieuws Ammoniakdata

Mesdagfonds: 'WUR speelt een spelletje'

6 Juli 2018 - Wouter Baan - 5 reacties

Dat Wageningen Universiteit (WUR) toch zou beschikken over de ruwe ammoniakdata berust op een misverstand. Dit blijkt uit navraag van landbouwminister Carola Schouten. Volgens Jan Cees Vogelaar, voorzitter van stichting Mesdagfonds, speelt de WUR een kinderachtig spelletje.

Halverwege juni werd openbaar dat de 'verdwenen' data van de ammoniakproeven tussen 1997 en 2011 (WUR) toch niet verdwenen bleek. In een brief aan de Tweede Kamer verzocht stichting Mesdagfonds Schouten om de WUR te verzoeken de data per direct beschikbaar te stellen.

Uit navraag van Schouten blijkt dat de WUR alleen over de bewerkte data beschikt en niet over de gevraagde ruwe data, zo schrijft zij in een Kamerbrief. Daarin staat dat de WUR dit ook per brief aan het Mesdagfonds heeft laten weten. De WUR zegt tevens dat het ontstane beeld berust op een misverstand.

Kinderachtig gedrag
Jan Cees Vogelaar beticht de WUR van 'kinderlijk gedrag' door er een spelletje van te maken. "Wij willen alle beschikbare ammoniakdata hebben die er is. Los ervan of deze bewerkt is of niet", aldus Vogelaar. Volgens Vogelaar weet de WUR prima welke data dit betreft.

Ondertussen heeft het Mesdagfonds de WUR verzocht om alle data alsnog binnen 1 week te verstrekken. Dit verzoek is 6 juli ingediend. Welke acties het Mesdagfonds overweegt, wanneer de WUR niet met de gegevens over de brug komt, weet Vogelaar nog niet. "Ik sluit een gang naar de rechter niet uit."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Ton Westgeest 6 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10879185/mesdagfonds-wur-speelt-een-spelletje][/url]
Het WUR is veel te veel gerelateerd aan de rooie politiek. Het is net als het WODC met onderzoek bij justitie, niet objectief en wordt gestuurd door het ministerie van landbouw en alle met belastinggeld gesubsidieerde instanties, zoals Milieudefensie, Wakker Dier, Natuurmonumenten etc.
De WUR roeptoetert iets en het gaat de wereld in als waarheid....Dan kun je gewoon niet meer terug en zeg je gewoon dat je je bonnetjes niet meer kan vinden!
Merlijn 1 Augustus 2018
Natuurlijk is de WUR aan de rooie politiek gerelateerd. Linkse politiek is gebasseerd op de wetenschap. Rechtse politiek om domheid en eigen belang. Dus universiteiten maken vanzelfsprekend deel uit van de linkse kerk, en maar goed ook! Anders zouden zelfs in Europa mensen als trump, duterte of erdogan het voor het zeggen hebben.
schoenmakers1 1 Augustus 2018
je wilt toch niet zeggen dat het hier goed is merlijn? De linkse wetenschap is hier is toch ook een en al gekronkel
Jpk 3 Augustus 2018
Wetenschap is wetenschap .niet links en niet rechts
roy 6 Augustus 2018
linkse politiek is naief en niet-econmomisch met andere woorden niet duurzaam
Peter34 9 Augustus 2018
Jpk schreef:
Wetenschap is wetenschap .niet links en niet rechts

Veel wetenschapsbeoefening is ideologisch gestuurd.
Kijk naar de CO2 fabels. Andere mogelijke oorzaken van klimaatverandering worden door een groot deel van de wetenschappers weggezet als niet ter zake doend en als ontkenning van de klimaatsverandering. Het is framing door zeer vocale mensen (i.s.m. media en politiek) die bepalen waar middelen voor onderzoek wel/niet worden besteed*. En zo zijn legio voorbeelden te noemen van 'wetenschap' vanuit een antropocentrisch wereld-en mensbeeld.
*Dat hoeft overigens niet te betekenen dat het bedrijfsleven van deze 'linkse' invloed geen garen spint, zie de miljarden die nu worden verdiend aan klimaatneutrale techniek. Zo hobbelen we achter de 'wetenschap' aan, want die wordt kennelijk vertrouwd.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Stikstof

PAS-melders hebben even iets meer ademruimte

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

Nieuws Stikstof

Onder stikstofplafond, wel nog ruim boven dat in 2025

Nieuws Stikstof

'Afwaardering cruciaal voor gebiedsplannen'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden