Eigen foto

Ruwvoertour Week 25

Bak regen voor percelen gras- en snijmaïs in zuiden

18 Juni 2020 - Redactie Boerenbusiness

De deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour in de zuidelijke provincies van het land hebben woensdagavond en vannacht flink veel regen op hun percelen gehad. 

De weerpalen van Sencrop, die de deelnemers van de Ruwvoertour op hun percelen hebben staan, geven aan dat er vooral in Noord-Brabant, Zeeland en Overijssel veel regen is gevallen.

Op het perceel van de deelnemer uit Sint-Oedenrode is de afgelopen 24 uur de meeste neerslag gevallen, het gaat hier om zo'n 53 millimeter. De gewassen op zijn perceel kunnen deze regen goed gebruiken, de deelnemer zit op zandgrond en volgens hem houdt deze grond zijn water niet goed vast en hebben de gewassen snel last van de droogte. 

De maïs in Sint-Oedenrode heeft 53 millimeter gekregen

De neerslag viel redelijk lokaal. Op het relatief nabijgelegen perceel van de deelnemer uit Udenhout is heel wat minder neerslag gevallen, het gaat hier om zo'n 30 millimeter in de afgelopen 24 uur. 

Hoe noordelijker de percelen, hoe minder regen er de afgelopen week is gevallen. Het perceel in het Friese Jelsum komt er bekaaid vanaf, hier viel in 7 dagen tijd slechts 11,4 millimeter regen.

Perceel Aantal mm afgelopen 7 dagen
Sint-Oedenrode 71,6
Beerzerveld 53,1
Udenhout 47,8
Doetinchem 44,2
Aartswoud 34,5
Nieuwerkerk 25,4
Zuidbroek 24,1
Overloon 19,1
Zeewolde 16,5
Jelsum 11,4

bron: Sencrop

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden