Shutterstock

Aangeboden door ForFarmers

Bemesting in de (na)zomer: geef kali en natrium

3 Augustus 2020 - Redactie Boerenbusiness

Wilt u uw koeien de komende herfst zo lang mogelijk weiden of zo lang mogelijk vers gras op stal bijvoeren? ForFarmers heeft sinds kort 2 nieuwe meststoffen in het assortiment voor bemesting in de zomer en nazomer: GroGrass Zomermaaien en GoGrass Zomerweiden, voor veel jong en smakelijk gras.

GroGrass Zomermaaien voorziet in extra kalium, wat het gras vaak vanaf de derde snede nodig heeft. Het bevat daarnaast ook 13% stikstof. Ideaal, want zo kun je in één werkgang de nutriëntenbehoefte van het gras voor te maaien percelen weer op peil brengen.

Kali houdt het gras gezond
Het belang van voldoende kali in de zomer en nazomer is groot. Voldoende kali voorkomt typische stressverschijnselen zoals roest en zorgt dat gras vocht beter op kan nemen om zo beter bestand te zijn tegen droogte. Kali-tekort herken je aan de lichte kleur van het gras en bruine toppen. Het treedt vaak op na meerdere snedes gemaaid te hebben met hoge drogestofopbrengsten, vooral op zandgronden. Dat geldt zeker als er na de tweede snede geen drijfmest meer wordt uitgereden.

Natrium, smaakmaker voor gras
Beweid je de koeien, dan is GroGrass Zomerweiden geschikt voor uw percelen. Deze meststof bevat naast 10% natrium, 18% kalium en 10% stikstof. Hierdoor kun je in één werkgang de smakelijkheid op peil houden of verbeteren en andere belangrijke voedingstoffen op peil brengen. Met name nauwkeurig strooien van kleine hoeveelheden stikstof in de nazomer is lastig. Door de combinatie van stikstof, natrium en kalium in één product, wordt dit probleem opgelost.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden