Veel vraag naar slimme strooiers

Strooierverkoop stuwt omzet Rauch op

3 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

In het jaar 2013 behaalde kunstmeststrooierfabrikant Rauch een omzet van 75 miljoen euro. Dat is een stijging van 8,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit heeft te maken met een hoge verkoop in thuisland Duitsland en een goede export. Vooral de ‘slimme’ kunstmeststrooiers met een weeginrichting en sectieafsluiting zijn gewild.

Centraal- en Oost-Europa zijn de belangrijkste exportmarkten voor Rauch. Daarnaast werd ook meer verkocht aan Oost-Azië, Afrika en Zuid- en Noord-Amerika. Verder zegt de fabrikant dat vooral de luxe kunstmeststrooiers meer in trek zijn. Denk hierbij aan machines met een hydraulische aandrijving, weeginrichting en elektronische sectieafsluiting.

Dankzij de groeiende omzet kon Rauch het afgelopen jaar ook 18 nieuwe werknemers aannemen. In totaal werken nu 354 medewerkers op twee locaties in Sinzheim en Baden. Voor dit jaar wil Rauch nog meer machines exporteren. Nieuw in productie zijn dit jaar de getrokken Axmat strooier en het Axmat systeem. Deze controleert met sensoren het strooibeeld en past de instellingen vervolgens automatisch aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden