Vanaf 2015

New Holland zet in op machine ontwikkeling

29 December 2014

Vanaf volgend jaar gaat New Holland zich meer inzetten op de ontwikkeling van machines  in Europa. In Amerika doet het merk van CNH dat al decennia maar, nu is Europa aan de beurt. Volgens directeur Carlo Lambro is de markt voor grondbewerkings- en zaaimachines in Europa goed voor 8 tot 9 miljard euro per jaar. New Holland wil graag een stuk van die taart, zo laat Profi UK weten.

Op de Parijse Sima show in 2013 snuffelde New Holland al aan deze markt, door een zaaimachine naar Frankrijk te halen. Het ging om een directzaaimachine die wordt gebouwd door het Braziliaanse bedrijf Semeato. Inmiddels draaien er in dat land 80 tot 90 stuks en gaat New Holland het productprogramma volgend jaar uitbreiden met cultivators.

Lambro houdt alle opties open als het gaat om de werktuigen-strategie van New Holland. Zo kan een samenwerkingsverband worden gezocht, wat bij de zaaimachines het geval is, of neemt New Holland wellicht een fabrikant over. Daarbij hoeft de machine niet daadwerkelijk de kleur en naam van New Holland te dragen, benadrukt Lambro. Vanaf 2015 staat de realisatie van een compleet programma ‘intelligente ‘ Isobus-machines op het programma.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Trekkerverkoop

Grote 3 vechten om de trekkermarkt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief