Samen met BLGG

Agrifirm gaat drone service ondersteunen

12 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Nederland is dit jaar drie ‘drone-loonwerkers’ rijker, die met een eBee onbemand vliegtuigje gewassen kunnen scannen. Agrifirm Plant en BLGG gaan de service per direct ondersteunen, door aan de kant en klare gewaskaarten een bemestingsadvies te hangen. Ook droneleverancier Agrometius is hier nauw bij betrokken. Het samenwerkingsverband toont veel overeenkomst met die van de Verisscanner.

Agrifirm Plant en BLGG gaan per direct de drone beelden met bemesting
sadvies ondersteunen

Dit groeiseizoen vliegen drie eBee agrarische drones in het Nederlandse luchtruim. Aurea Imaging, AkkerAnalyse en loonbedrijf Thijssen hebben alle drie in de techniek geïnvesteerd. Thijssen werkt al langer samen met Agrometius en Agrifirm voor de Verisscanner. Een scanner die de bodem in kaart brengt. Dit concept wordt nu voor de drone toegepast.

De zes partijen starten per direct met een gezamenlijke adviesdienst. Allereerst om bijmestadvies voor aardappelen te geven. Later zullen andere plaatsspecifieke adviezen volgen voor graan, ruwvoer en de bloembollenteelt.

Agrifirm ziet verschillende voordelen in de drone. Zo wordt hij niet door bewolking beïnvloedt en is de pixelgrootte – van 10x10 centimeter – zeer accuraat. Binnen een dag worden de luchtfoto’s verwerkt tot gewaskaarten. Naast bijbemesting kan de data voor groeiregulatie en loofdoding worden gebruikt. Wat de kosten bedragen maakt het bedrijf nog niet bekend.

Hoe de drone het gewas kan meten en hoe het precies werkt kunt u zien in dit interview. Niet alleen Agrifirm Plant bekijkt gewassen vanuit de lucht. Zo werkt CZAV al langer aan een dergelijk project in samenwerking met DLV Plant, en ook beeldenleverancier Aerial Service Holland werkt samen met toeleveranciers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden