300 extra maaidorsers

John Deere combine fabriek produceert meer

13 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse John Deere fabriek in Zweibrücken, waar oogstmachines worden geproduceerd, krijgt een extra opsteker. Dit jaar zullen er 300 extra combines van de S-serie worden geproduceerd voor de Australische markt. Om de wereldwijde productie efficiënter te laten verlopen heeft Deere hiervoor gekozen. Dat laat de nieuwe fabrieksdirecteur weten.

300

S-serie

combines gaat JD in Zweibrücken dit jaar extra produceren

De S-serie maaidorsers is de grootste die John Deere bouwt. In totaal gaat het om vier types, met maaibordbreedtes tot 13,7 meter. Vanaf 1 januari - wanneer het nieuwe boekjaar bij John Deere begint - gaan ze in Zweibrücken 300 extra machines produceren.

De nieuwe directeur, Linus Baumhauer, is blij met de order. De laatste jaren is flink geïnvesteerd in de productielocatie. Dat is ook de reden waarom John Deere een gedeelte van de Amerikaanse productie verplaatst naar Europa.

John Deere bouwt de S-serie ook in Horizontina, Brazilië en East Moline, Illinois. Sinds 2013 rollen de grote machines ook in Duitsland van de band. Voorheen werden daar alleen de kleinere types geproduceerd en moesten alle S-serie combines voor Europa uit Amerika komen. Zweibrücken is voor de Australische order gekozen omdat daar het meest kostenefficiënt geproduceerd kan worden en bovendien snel geleverd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden