Australië

graanoogst australie

Nieuws Granen

Australië en India in de spotlights voor tarwe

Nu het voor de korte termijn – en wellicht langer – onmogelijk is om tarwe uit de Zwarte Zee regio te verschepen worden de alternatieven bekeken op wereldniveau. Australië en India hebben beide een zeer goed tarweoogst en daarmee exportpotentie. Dat komt echter wel tegen een hoog prijsniveau.
1 Maart 2022
droogte koeien australie

Analyse Melk

Melkveehouders verkleinen achterstand in Australië

De achterstand in de Australische melkaanvoer wordt langzaam een beetje minder. Dit blijkt uit de aanvoercijfers tot en met de maand december. Daar waar het seizoen met een achterstand van 3,2% begon, is de onderaanvoer inmiddels gedaald tot een min van 2,1%.
21 Februari 2022
graanoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Regen in Australië, droogte in Argentinië door La Niña

Australische graantelers steven af op een topoogst. Dat blijkt uit de opbrengstraming van Abares het economisch en wetenschappelijk bureau van het Australische ministerie van landbouw. Of het de akkerbouwers lukt de potentieel grote oogst volledig te verzilveren is onzeker. Het weerfenomeen La Niña gooit mogelijk op het hele zuidelijk halfrond roet in het eten.
30 November 2021
australie

Inside Melk

Melkaanvoer ook in Australië op laag niveau

Ook in Australië bevindt de melkaanvoer zich momenteel op een laag niveau. De trend van de afgelopen maanden wordt daarmee over september voortgezet.
25 November 2021
australie

Inside Melk

Australië sluit met kleine plus het melkseizoen af

De melkveehouders in Australië hebben enkele weken terug het melkseizoen 2020/21 afgesloten. In juni, de laatste maand van het seizoen, viel de melkaanvoer lager uit dan het seizoen ervoor. Uiteindelijk hebben de melkveebedrijven over de gehele 12 maanden wel meer gemolken dan het seizoen 2019/20.
31 Augustus 2021
Electronic Visa Solutions

Aangeboden: Electronic Visa Solutions

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Australië

De Australische markt biedt interessante kansen voor Nederlandse bedrijven in de agrarische (technologie) sector. Voor een werkgerelateerde reis naar Australië heb je meestal geen werkvisum nodig maar kun je gewoon online het eVisitor visum aanvragen.
13 Augustus 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Zuivelsector krijgt boost door Chinese import

De USDA voorspelt sterke prestaties voor de wereldwijde zuivelsector, vanwege groeiende Chinese import. De Amerikaanse zuivelexport is over de eerste 5 maanden van het jaar maar liefst bijna 75% gestegen. Melkproductieprognoses voor Australië en Nieuw-Zeeland worden bijgesteld.
26 Juli 2021
australie Kurstjens tarwe - agri graan - agri

Aangeboden door Beefwood Farms

In Australië is nog ruimte om te boeren

In het Nederlandse politieke debat staat de rol van de landbouw nog weleens ter discussie. Denk bijvoorbeeld aan de stikstofcrisis, halvering van de veestapel of het geleidelijk steeds verder inperken van de beschikbare gewasbeschermingsmiddelen. In Australië spelen deze kwesties niet of nauwelijks volgens vader en dochter Gerrit en Marieke Kurstjens. 'Mensen die een buitenlands avontuur overwegen, moeten zeker aan Australië denken. Geen stikstof crisis, geen mestwet, maar wel een gunstig belastingklimaat voor de landbouw en volop ruimte om te boeren.'
21 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden