Productielocatie verdubbeld

Spuittechniek helpt Horsch flink uit te breiden

30 Juni 2015

Jarenlang was de Duitse machinefabrikant Horsch vooral bekend in de wereld van zaai- en grondbewerkingsmachines. In Nederland niet zoveel, maar in landen om ons heen des te meer. Ook in Noord Amerika en Oost Europa doet het goede zaken. Sinds enkele jaren is het actief met de verkoop van veldspuiten. En met succes. Momenteel wordt de productiefaciliteit voor zelfrijders en getrokken modellen verdubbeld in oppervlakte.

De product locatie voor veldspuiten wordt verdubbeld

Achter de schermen is Horsch al veel langer actief met spuittechniek. Vanaf 1990 met een zelfrijder, en later via het merk Leeb. Daarvan werd de naam in 2011 veranderd tot Horsch Leeb. Inmiddels heeft de fabrikant twee zelfrijders en een getrokken model in productie. Die worden gebouwd in Landau, regio Pfalz. Dit jaar komt daar een tweede (kleinere) getrokken machine bij.

De fabriek in Landau wordt momenteel flink uitgebreid. De productiefaciliteit verdubbeld in oppervlakte, tot 1.900 vierkante meter. Daarnaast wordt een kantoorpand van 300 vierkante meter neergezet. In totaal vergen de bouwplannen een investering van 1,3 miljoen euro.

De familie Horsch heeft goede redenen om uit te breiden. Afgelopen jaar steeg de opbrengst in hun spuitverkoop met 56 procent. Naast Duitsland is Horsch vooral in Groot-Brittannië, Polen en Frankrijk actief met hun spuitmachines. In de fabriek worden nu de zelfrijder PT 280 en getrokken GS gebouwd. Daar komen de zelfrijder PT 330 en nieuwe getrokken LT bij. Die heeft een volume van 4, 5 of 6.000 liter. De uitbreiding zorgt ervoor dat ruimte is voor 85 nieuwe werknemers voor de constructie.

In totaal heeft Horsch zeven locaties. Drie in Duitsland en iedere één in Engeland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne. Daar hoort ook nog een eigen akkerbouwbedrijf in Tsjechië bij. In totaal werken 1.100 mensen bij Horsch. In 2014 werd de op een na hoogste omzet behaald van 233 miljoen euro. Daarmee is het iets groter dan concurrent Väderstad uit Zweden. Dit bedrijf had vorig jaar een omzet van 177 miljoen en heeft bijna 800 man personeel. Met 363 miljoen euro en eveneens 1.100 medewerkers is Lemken nog net iets groter.

Regenradar
Powered by Agroweer
Duits tekort op productiekosten melk daalt

Nieuws Melk

Duits tekort op productiekosten melk daalt

Duitse melkproductie verder gekrompen

Analyse Melk

Duitse melkproductie verder gekrompen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

Nieuws Grondstoffen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief