Voor wijngaarden

Duitse boeren kunnen met een drone gaan spuiten

17 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Al drie jaar lang doet het Dienstleistungszentrum Ländlicher Raum in Mosel onderzoek naar het uitvoeren van gewasbescherming met drones. Dat lijkt een succes te zijn. De overheid moet nu beslissen of wijnboeren in de deelstaat Rheinland-Pfalz straks de onbemande helikopters in mogen zetten.

Volgens de premier van Rheinland-Pfalz is dit de toekomst

Het Federaal agentschap voor de landbouw en voedselvoorziening moet deze maand beslissen over twee onderzoeksprojecten. Dat heeft het landbouwministerie in Mainz bekend gemaakt. De drones zijn volgens onderzoekers bij uitstek geschikt om steile heuvels met wijnranken te bespuiten. Zo kunnen ze worden beschermd tegen gevreesde schimmelziektes.

Premier Malu Dreyer van Rheinland-Pfalz is van mening dat het project de toekomst is voor de landbouw. Volgens haar is het gebruik veel efficiënter en veiliger dan met een gangbare helikopter, zoals nu gebeurt. Vanwege de geringe vlieghoogte is er geen gevaar voor andere vliegtuigen, zo laat Dreyer weten.

In 2011 startte DLR Mosel met het project. De totale kosten die daarmee gemoeid zijn bedragen 760.000 euro. Deze worden door de overheid gedekt. Voor het spuiten wordt een flinke drone gebruikt met benzine motor. Deze heeft twee kleine middelentankjes en een spuitboom. Yamaha maakt momenteel als enige fabrikant op grote schaal drones die worden ingezet voor de gewasbescherming. Deze worden vooral voor de rijstteelt ingezet.


Foto: DLR-RLP

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden