Tot 5.000 euro

Prijzenfonds steunt innovatieve akkerbouwers

29 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Akkerbouwers en tuinders kunnen een aanmoedigingsprijs, oplopend tot 5.000 euro, ontvangen voor hun innovatieve ideeën. Het Innovatiefonds voor telers deelt dit jaar al vier prijzen uit voor nieuwe technieken en teeltmethodes. Tot 15 mei is het mogelijk deel te nemen.

Het Innovatiefonds voor telers wordt geïnitieerd het NAJK. Daarvoor werkt het samen met zeven partners: Abemec, Agrifirm Plant, Agrico, Bayer, BASF, Kwoot en OCI Agro. Het Innovatiefonds is een doorstart van een fonds dat Agrifirm al in 2009 oprichtte. Geïnteresseerde kunnen tot 15 mei hun innovaties online insturen om deel te nemen. Het maximale toe te kennen bedrag bedraagt 5.000 euro.

De expertise moet met andere gedeeld worden

Het fonds moet ondernemers stimuleren om hun expertise met andere te delen. Ieder goed ontwikkeld idee kan in aanmerking komen. Het geld is bedoeld om het een idee verder uit te werken of te perfectioneren. Een vakjury beoordeeld alle inzendingen.

 

Dit jaar zijn reeds vier prijzen uitgereikt tussen de 500 en 3.500 euro. Het grootste bedrag ging naar bollenteeltbedrijf firma Huiberts. Zij ontwikkelde een NKG-plantmachine die tulpenbollen onder een groenbemester kan planten. Akkerbouwer Jan Reinier de Jong ontving 2.500 euro voor zijn 'boeren' energieopslag-systeem, waarbij de energie opgewekt door zonnecollectoren in een enorme accu wordt opgeslagen. Boomkwekerij ’t Fort ontving een prijs voor hun teeltmethode van snijmaïs tussen jonge fruitbomen en het Lasting Fields concept – waarbij kleine robots gewassen oogsten – kreeg een aanmoedigingsprijs van het fonds.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden