NAK

aardappelen NAK vangbak insecten

Nieuws Pootgoed

Na eerste veldkeuring blijkt situatie niet dramatisch

Uit de eerste veldkeuring van keuringsdienst NAK blijkt dat de situatie in het pootgoed niet dramatisch is. Hoewel slechts 33 hectare in klasse verlaagd of afgekeurd is, lijkt het werkelijke beeld wel iets genuanceerder te zijn.
19 Juni 2019
aardappelen pootgoed NAK Proefveld

Nieuws Pootgoed

Ophef over het opgeven van greppels bij NAK

Onder de pootgoedtelers is ophef ontstaan over het markeren van greppels voor keuringsdienst NAK. Meerdere telers geven op Twitter aan deze maatregel onzin te vinden.
7 Juni 2019
aardappelen pootgoed regina

Inside Aardappelen

ATR-pootgoedteelt stijgt 160 procent in 5 jaar

De oppervlakte pootaardappelen die valt onder de Aardappelteeltregeling (ATR) groeit in 2019 met 14%. Dat blijkt uit de aangiftecijfers van keuringsdienst NAK. Ook neemt het totale pootaardappelareaal in ons land toe. De teller staat nu op ruim 42.000 hectare.
4 Juni 2019
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedfraude blijft sector bezighouden

Circa 1 week na de publicatie van een bericht over de illegale handel in pootgoed van het ras Fontane, houdt het de sector nog steeds bezig. Certificeringsinstantie Skal maakte bekend het handelsbedrijf, dat betrokken is bij de aanklacht, vorig jaar november te hebben gedecertificeerd.
13 Mei 2019
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Gevolgen sjoemelpootgoed niet te overzien

De omvang van het illegaal vermeerderde en verkochte pootgoed van het ras Fontane is significant. Alleen al dit jaar gaat het om 250 ton pootgoed dat niet gekeurd is. Volgens de waakhond is minstens 3 teeltjaren op illegale wijze pootgoed vermeerderd en verkocht. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van Breeders Trust.
6 Mei 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

Daders sjoemelpootgoed betrapt door NAK

Keuringsdienst NAK en Breeders Trust hebben de daders gevonden die ongecertificeerd pootgoed van het ras Fontane verkochten met vervalste certificaten. In totaal ging het om meer dan 250 ton van het fritesras. Het uitgangsmateriaal is verkocht aan Belgische bedrijven.
30 April 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

NAK ontdekt vervalste pootgoedcertificaten

Keuringsdienst NAK heeft vervalste pootgoedcertificaten ontdekt, waarbij de niet-gecertificeerde aardappelen verkocht zijn onder valse labels. De NAK is, samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), nog op jacht naar de vervalsers.
16 April 2019
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Brengt warm weer een vroege luizeninvasie?

In 2018 werden tot ver in het najaar bladluizen waargenomen. De hoge temperaturen in februari hebben de opbouw van de populatie geactiveerd. Moeten akkerbouwers en bollentelers zich opmaken voor een extreem vroege luizeninvasie?
19 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden