Nieuw-Zeeland

melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland toont nieuwe krimp

Veehouders in Nieuw Zeeland produceerden over september aanzienlijk minder melk dan in september 2020. De krimp die in augustus werd ingezet wordt daarmee voortgezet. De prognoses van de melkprijzen gaan door de krimp verder omhoog.
24 November 2021
Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Fonterra stemt over andere bezitsverhoudingen

De Nieuw-Zeelandse leden van coöperatie Fonterra mogen volgende maand stemmen over andere bezitsverhoudingen. Doel is om het aandeel van Fonterra in de afvlakkende melkaanvoer tot 2030 op peil te houden, meldt voorzitter Peter McBride.
10 November 2021
uien

Inside Uien

Nieuw-Zeeland pompt miljoenen in uienketen

De Nieuw-Zeelandse overheid investeert €1,75 miljoen om de concurrentiepositie van de uienindustrie te vergroten. Samen met de inbreng van de sector zelf wordt een zesjarig programma opgetuigd dat de (export)positie van de Nieuw-Zeelandse ui verstevigt.
4 November 2021
Fonterra

Inside melk

Banken Nieuw Zeeland voorzien record-melkprijs

Nieuw-Zeelandse melkveehouders kunnen dit productieseizoen een record-melkprijs tegemoet zien. Een prijs die zelfs hoger ligt dan in het topjaar 2013/2014. Dit verwachten analisten van diverse Nieuw-Zeelandse banken.
20 Oktober 2021
melkveebedrijf Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Opmerkelijke teruggang in melkaanvoer Kiwi's

De melkproductie in Nieuw-Zeeland komt seizonaal gezien echt op gang in augustus en heeft in deze maand de aanvoer flink zien teruglopen in vergelijking met augustus 2020. 
19 Oktober 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Hoogste melkaanvoer Nieuw-Zeeland voor juli

Nieuw-Zeelandse melkveebedrijven hebben in juli de hoogste melkaanvoer voor die maand gerealiseerd. Is dit een voorbode voor de rest van het melkseizoen 2021/22 van de kiwi's?
24 Augustus 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Fonterra: melkplas Nieuw-Zeeland groeit niet verder

De melkproductie in Nieuw Zeeland heeft de afgelopen decennia een flinke groei laten zien. De melkplas heeft nu echter haar plafond bereikt, laat Marc Rivers, de financiële topman van Fonterra.
11 Augustus 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Zuivelsector krijgt boost door Chinese import

De USDA voorspelt sterke prestaties voor de wereldwijde zuivelsector, vanwege groeiende Chinese import. De Amerikaanse zuivelexport is over de eerste 5 maanden van het jaar maar liefst bijna 75% gestegen. Melkproductieprognoses voor Australië en Nieuw-Zeeland worden bijgesteld.
26 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox