Nieuw-Zeeland

melkveebedrijf koeien weidegang nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Nieuw-Zeeland test smalle weegbree tegen nitraat

De overheid van Nieuw-Zeeland heeft een onderzoek gestart om de zoetwater kwaliteit te verbeteren door graslanden door te zaaien met smalle weegbree. Het effect van dit kruid wordt onderzocht op grote weilanden.
23 Juni 2021
melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkprijs doet melkaanvoer in Nieuw-Zeeland stijgen

Melkveebedrijven in Nieuw-Zeeland hebben de melkproductie in april op een hoog niveau gehouden. Daarmee wordt de trend van de maanden ervoor voortgezet. De melkveehouders spelen in op de stijgende melkprijzen van zuivelgigant Fonterra en de oplopende noteringen op de Global Dairy Trade (GDT).
27 Mei 2021
Fonterra

Inside Melk

Ook coöperatie Fonterra sleutelt aan financiering

Na FrieslandCampina wil ook de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra de financiering van het concern aanpassen. Volgens voorzitter Peter McBride van de zuivelcoöperatie moet het hierdoor makkelijker worden voor melkveehouders om toe te treden.
12 Mei 2021
uien

Inside Uien

Minder uien uit Nieuw-Zeeland op Europese markt

Er zijn dit jaar minder Nieuw-Zeelandse uien op de Europese markt dan de afgelopen jaren. Problemen met de beschikbaarheid van (goedkope) containers is een belangrijke oorzaak voor de achterblijvend export.
5 Mei 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeeland schroeft melkaanvoer in maart op

Melkveebedrijven in Nieuw-Zeeland hebben in maart van dit jaar flink meer melk geproduceerd dan vorig jaar. Daarmee houdt de zuivelsector het relatief hoge niveau van de maand februari vast, waarschijnlijk onder meer aangemoedigd door de hogere melkprijs die marktleider Fonterra uitbetaald.
30 April 2021
melken melkveebedrijf melkrobot Boerenbusiness

Nieuws Melk

Melkgigant Van Leeuwen onder curatele gesteld

Van Leeuwen Dairy Group (VLG) werkt samen met Calibre Partners om het bedrijf financieel weer op de rit te krijgen. Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern is in een 'receivement'-regeling beland. Dit betekent dat het bedrijf door een derde partij wordt aangestuurd, die organiseert dat schuldeisers hun geld krijgen.
26 April 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Dumping Nederlandse frites in NZ geen bedreiging

Er is sprake van dumping van Nederlandse en Belgische frites op de Nieuw-Zeelandse markt maar dat is geen bedreiging voor de binnenlandse aardappeltelers en verwerkers. Tot die conclusie komt het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Zaken, Innovatie en Werkgelegenheid (MBIE).
23 April 2021
uien

Inside Uien

Logistiek drama bemoeilijkt uienexport Nieuw-Zeeland

Onregelmatig vrachtvervoer, fiks hogere transportkosten en als klap op de vuurpijl de blokkade van het Suezkanaal. Het zit de Nieuw-Zeelandse uiensector niet mee dit seizoen. Om de uien van hun eiland af te krijgen is soepel containertransport vereist. De periode waarin dit kan gebeuren is klein. De effecten van een moeizaam verlopende logistiek klinkt door in de cijfers.
19 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden