Nieuw-Zeeland

aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Nieuw-Zeeland onderzoekt dumping frites uit EU

Aardappeltelers in Nieuw-Zeeland maken zich zorgen over hun voortbestaan. De oorzaak daarvan zijn moeilijkheden met de afzet van aardappelen en lage prijzen. De schuld leggen de telers deels bij de import van Europese frites. Omdat op de Europese markt in de horeca veel minder frites wordt verkocht wordt het nu voor dumpprijzen naar Nieuw-Zeeland geëxporteerd.
6 April 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkproductie blijft stabiel in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland wordt nog steeds meer melk geproduceerd dan in de voorgaande jaren, maar het verschil is minimaal te noemen. Daarmee houden Nieuw-Zeelandse melkveehouders ook in de maand februari stevig vast aan de seizoensmatige trend.
23 Maart 2021
uien

Inside Uien

Maori weten van gasgeven in export uien

Het tempo in de export van Nieuw Zeelandse uien zit er goed in. Ten opzichte van vorig jaar en het meerjarig gemiddelde lopen de kiwi's voorop. Welke bestemmingen zijn zo verzot op de Nieuw Zeelandse ui?
22 Maart 2021
Fonterra

Inside Melk

Prognoseprijs van Fonterra doet weer stap naar boven

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft de prognose voor de basismelkprijs voor dit seizoen wederom verhoogd. Dat meldde de zuivelverwerker vrijdag 5 maart. De voortdurende stijgingen op de Global Dairy Trade zijn reden voor de zuivelaar om deze zogenaamde Farmgate Milk Price voor de vijfde keer te verhogen.
8 Maart 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeelandse melker heeft laagste CO2-footprint

De melkveehouders in Nieuw-Zeeland hebben de laagste CO2-footprint, zo laat een nieuw onderzoek van AgResearch zien. In de analyse is de CO2-voetafdruk van 18 grote zuivellanden vergeleken. In Nieuw-Zeeland is de CO2-uitstoot maar liefst 48% lager dan het gemiddelde van de andere landen.
18 Februari 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Droogte dwingt Kiwi's melkvee op te ruimen

Na een goede start van het seizoen 2020-2021 speelt de droogte opnieuw op in Nieuw-Zeeland. In diverse regio's treffen de autoriteiten maatregelen om de grondwaterstanden te beschermen en worden beregeningsverboden afgekondigd. De droogte is ook terug te zien in de melkaanvoercijfers...
28 December 2020
Gewastour zaaiuien Gewastour2020

Inside Uien

Coronavirus heeft impact op uienareaal NZ

Uientelers in Nieuw-Zeeland hebben voor oogstjaar 2020-2021 minder uien gezaaid. Het coronavirus brengt onzekerheid met zich mee voor wat betreft de exportverwachtingen. Ook heeft het land nog veel oude uien te verwerken. Wat betekent dit voor de uienmarkt?
30 November 2020
koeien australie

Inside Melk

Melkaanvoer Oceanië over september in groene cijfers

De melkaanvoer in de 2 voornaamste melkproducerende landen van Oceanië, Nieuw-Zeeland en Australië, overstijgt in de maand september het niveau van vorig jaar. De procentuele groei neemt af in vergelijking met voorgaande maanden.
12 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden