Nitraatrichtlijn

Carola Schouten

Nieuws Nitraatrichtlijn

Schouten past voorstel Nitraatrichtlijn aan

Landbouwminister Carola Schouten heeft het ontwerp 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn aangepast. De nodige zaken - zoals het tijdstip om een vanggewas te zaaien - worden versoepeld, behalve voor zand- en lössgronden.
26 November 2021

BB TV Jaap Haanstra

'Eerst goed meten voor je nitraatmaatregelen oplegt'

De Nederlandse landbouwsector kijkt tegen draconische maatregelen aan om het nitraatgehalte in het oppervlaktewater verder te verlagen. Vooral voor akkerbouwbedrijven is de impact groot. Zo ook op het bedrijf van Jaap Haanstra in Luttelgeest. De landbouw heeft volgens hem al enorme stappen genomen: 'Ga eerst eens goed meten voor je maatregelen oplegt.'
16 November 2021
grond herfst

Opinie Sjoerd Heestermans

Nitraatrichtlijn kost 65.000 hectare landbouwgrond

Akkerbouwer en NAV-bestuurslid Sjoerd Heestermans maakt zich zorgen over het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Zorgen over hoe de overheid het bouwplan gaat regeren. Zorgen over de kloof tussen regelgeving en landbouwpraktijk. Zorgen over de (financiële) impact die het heeft op veel, heel veel bedrijven. In deze longread opinie schetst hij de scenario's.
14 November 2021
akkerbouw vorst winter flevoland

Achtergrond Nitraatrichtlijn

Nederland hanteert strenge eigen nitraatnormen

De discussie rond het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn blijft de gemoederen bezig houden. Brussel dringt aan strengere maatregelen en agrarisch Nederland noemt de plannen van Schouten onrealistisch en onwerkbaar. De gesprekken tussen het ministerie en de sector lopen zeer moeizaam. En nu doet Stichting Agrifacts (Staf) ook nog een duit in het zakje. Zij hebben ontdekt dat de stikstofnormen die in Nederland gehanteerd worden een stuk strenger dan in onze buurlanden. 
9 November 2021
sloot waterkwaliteit mist

Inside 7e AP Nitraat

Akkoord Nitraatrichtlijn lijkt nog ver weg

De deadline voor de definitieve versie van het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn (AP)nadert met rasse schreden. De nieuwe plannen moeten klaar zijn voor 1 januari. Het besluitvormingstraject verloopt echter bepaald niet op rolletjes.
3 November 2021
grasland drijfmest injecteren

Nieuws Nitraatrichtlijn

Deadline nadert voor nitraatrichtlijn

Getracht wordt de definitieve versie van het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn wordt half november naar de Tweede Kamer te sturen. Dat heeft Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), in een kamerbrief laten weten.
27 Oktober 2021
sloot waterkwaliteit

Nieuws Nitraat

EU zint op extra maatregelen tegen nitraat

Het water in de EU heeft nog steeds te lijden van nitraatverontreiniging. De laatste jaren worden er weinig vorderingen geboekt met het verbeteren van de waterkwaliteit. Vooral overbemesting blijft een probleem in veel delen van de EU.
12 Oktober 2021
bemesting injecteren Ruwvoertour 2021

Nieuws Stikstof

Sector komt in het geweer tegen Nitraatrichtlijn

Het voorstel voor het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn (7e AP) dat demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten vorige week presenteerde zorgt voor veel onrust in de agrarische sector.
14 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden