NMV

koeien weidegang

Nieuws Stikstof

NMV: ministerie heeft ons uit stikstofoverleg gezet

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) doet niet meer mee aan het stikstofoverleg met het ministerie van Landbouw. De bond is naar eigen zeggen door het ministerie uit het overleg gezet. Begin deze maand heeft Agractie het overleg al gestaakt.
25 Februari 2021
Boerenbusiness

Nieuws Politiek

Oproep aan senaat tot verwerpen stikstofwet

De Eerste Kamer moet de stikstofwet verwerpen. Die oproep doen 3 belangenbehartigers voor de melkveehouderij (NMV), varkenshouderij (POV) en pluimveehouderij (NVP). Daarmee denken zij totaal anders dan bijvoorbeeld LTO Nederland en het NAJK die voor goedkeuring van de wet zijn.
9 Februari 2021
koeien

Nieuws Stikstofcrisis

Stikstofplan Schouten is olie op het vuur

Voor natuurorganisaties gaat de stikstofaanpak van de regering tot 2030 lang niet ver genoeg. De loon-en grondverzetsector is hoopvol vanwege de gedeeltelijke vrijstelling voor de bouw en in de agrarische sector groeit de frustratie, met name over de PAS-melders. Dat blijkt uit de stroom reacties op de presentatie van de nieuwe plannen van Schouten.
14 Oktober 2020
canada

Nieuws Boerenprotest

Boeren en GroenLinks slaan handen ineen over CETA

De groeiende populariteit van agrarische thema's levert, door de boerenprotesten, deels steun op vanuit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om het vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.
13 Oktober 2019
European Milk Board

Nieuws Boerenprotest

EU-boeren de straat op tegen vrije handel

Verschillende Europese boerenorganisaties hebben vrijdag 25 januari gedemonstreerd voor een eerlijk handelsbeleid. Ook de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) waren van de partij.
25 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden