Oekraine

akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Russen hebben moeite tarwe kwijt te raken

De graannoteringen op de internationale beurzen sloten de afgelopen handelssessie in de plus. Voor een deel spelen de weersverwachtingen daarin een rol. Maar ook de ontwikkelingen rondom de Zwarte Zee spelen zijn belangrijk. Het scheepsverkeer uit Oekraïne komt voorzichtig op gang terwijl Rusland moeite heeft met het vinden van kopers voor tarwe.
5 Augustus 2022
haven graanexport

Analyse Granen en Grondstof

De granenmarkt komt even in rustiger vaarwater

De noteringen op de granenmarkt bewogen afgelopen handelssessie zijwaarts. Oekraïne, voorlopige oogstcijfers en economische ontwikkelingen geven tegenstrijdige signalen af. Spelers op de markt worstelen hoe die factoren tegen elkaar af te zetten. 
4 Augustus 2022
wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Dipje in de tarweprijs trekt gelijk kopers aan

De koersen op de graanbeurzen gaven de afgelopen handelssessie een gemengd signaal af. Parijs laat een voorzichtige plus zien terwijl Chicago in de mineur zit. De ontwikkelingen in Oekraïne blijven daarbij een dominante factor in de prijsvorming.
3 Augustus 2022
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Hervatting graanexport Oekraïne is lichtpuntje

Deze morgen is het eerste schip met graan uit de Oekraïense haven van Odessa uitgevaren, sinds de Russische inval op 24 februari. Een tiental schepen met graan liggen klaar om gebruik te maken van de veilige corridor over de Zwarte Zee. Ondertussen vallen op de nabij gelegen havenstad Mykolaiv raketten waarbij een belangrijke speler in de Oekraïense graanexport om het leven kwam.
1 Augustus 2022
graanoogst tarweoogst

Analyse Granen en Grondstof

Droogte tempert opbrengstprognoses graan

De granenmarkt zette de afgelopen handelssessie weer een stapje omhoog. Op de tarwemarkt blijven de ontwikkelingen rond de Zwarte Zee een grote rol spelen. Bij maïs en soja zijn de ogen van de internationale handel vooral op droogte in de VS gericht. Maar ook in Europa gaat het groeiseizoen alles behalve van een leien dakje
29 Juli 2022
Oekraine

Analyse Granen en Grondstof

Egypte annuleert tarweorder uit Oekraïne

De granenmarkt liet de afgelopen handelssessie een gemengd beeld zien. Tarwe stond wat onder druk terwijl maïs en soja de stijgende lijn vast hielden. Op de tarwemarkt zijn het vooral de ontwikkelingen in de internationale handel die de markt beheersen. De maïs- en sojamarkt zijn beide een echte weermarkt op het moment.
28 Juli 2022
graanoogst

Analyse Granen & Grondstof

Rusland opent vuur op de graandeal

De granenmarkt zet weer stappen omhoog. Het optimisme over het hervatten van de graanexport uit Oekraïne ebt steeds verder weg. Verder gaven het USDA met het Crop Progress-rapport en het Europese JRC instituut met het MARS Bulletin een duidelijk bullish signaal af aan de markt.
26 Juli 2022
haven Oekraine Odessa

Nieuws Oekraïne

Graanexport Zwarte Zee weer open na akkoord

Het akkoord over het graancorridor is beklonken: Oekraïne en Rusland hebben samen met de Verenigde Naties en Turkije een overeenkomst getekend over de export van graan uit Oekraïne. Turkije gaat een grote rol spelen als belangrijkste bemiddelaar tussen Oekraïne en Rusland.
22 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden