Oekraine

graanoogst

Analyse Granen en Grondstof

Oogstvorderingen en export drukken tarweprijs

De gesprekken die gaande zijn over het hervatten van de uitvoer van graan uit het Zwarte Zee gebied hebben een lichte druk gehad op noteringen van de internationale beurzen. Daarnaast zijn er flinke vorderingen gemaakt met de oogst op het noordelijk halfrond. Deze hebben een prijsremmend effect. 
15 Juli 2022
varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Duitse regering schiet varkenshouder te hulp

De Duitse regering gaat varkenshouders financieel compenseren voor de financiële schade als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Een varkenshouder kan maximaal €15.000 aan steungeld ontvangen. Door de aanhoudend lage opbrengsten is dit een welkome aanvulling op de rekening courant van de ondernemers.
15 Juli 2022
tarweoogst stro hakselen claas graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Franse tarwe goed gevraagd op wereldmarkt

Er komen nogal tegenstrijdige signalen af op de granenmarkt. Het Amerikaanse landbouwministerie USDA voorspelde eerder deze week dat de vraag naar graan af neemt mede door de relatief hoge prijzen. Aan de andere kant werkt het weer in verschillende teeltregio's ook niet bepaald mee aan topopbrengsten. Deze tegenstrijdige signalen zijn ook te merken in de prijsvorming op de internationale beurzen.
14 Juli 2022
graanexport

Nieuws Granen

Progressie in hervatting graanexport Oekraïne

Gesprekken tussen Oekraïne en Rusland, over het hervatten van de graanexport via de Zwarte Zee, leken woensdag 13 juli op niets te zijn uitgelopen. Inmiddels meldt het Turkse defensieministerie dat er toch een akkoord is bereikt. De Verenigde Naties (VN) en Turkije waren ook bij deze besprekingen aanwezig. De internationale tarwemarkten, die eerder nog rode cijfers schreven, tekenden aan het einde van de dag een hogere slotkoers op toen het er op leek dat de gesprekken op niets waren uitgelopen.
13 Juli 2022
Mark Rutte

Nieuws Oekraïne

Rutte om tafel met boeren in Oekraïne

Minister-president Rutte bracht maandag een bezoek aan Oekraïne. Daarbij nam de premier ook de tijd om met Nederlandse boeren die daar hun bedrijf hebben in gesprek te gaan. Hij benadrukte de noodzaak voor een goed werkend exportapparaat nog eens. Rutte beloofde dat Nederland steun kan bieden op agrarisch vlak, maar ook in de havens.
13 Juli 2022
akkerbouw tarweoogst ploegen rusland tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen en Grondstof

Droogteschade tarwe in Rusland valt mee

De granenmarkt liet de afgelopen handelssessie een gemengd beeld zien. De tarwekoers deed een stapje terug zowel in Chicago als Parijs. Soja en maïs sloten daarentegen hoger. Het weer heeft op het moment wat minder vat op de markt zo lijkt het. Dat kan echter ook veroorzaakt worden door het WASDE rapport dat vanavond wordt gepubliceerd.
12 Juli 2022
haven Oekraine Odessa

Nieuws Oekraïne

Mogelijk meer schepen vol Oekraïens graan gestolen

Oekraïne heeft Turkije gevraagd om nog eens drie onder Russische vlag varende schepen te controleren op gestolen graan uit Oekraïne. Afgelopen zondag werd al bekend dat Turkije een schip vasthield omdat er Oekraïens graan aan boord was, maar mogelijk zijn er meerdere schepen vol Oekraïens graan.
6 Juli 2022
mais

Nieuws Granen & Grondstof

Telers VS wachten op beter bod voor restant maïs

Na de forse daling van de tarwenotering vorige week maakt de markt de afgelopen handelssessie weer een stapje naar boven. De druk op de markt door de oogst houdt overigens nog wel een tijdje aan volgens verschillende analisten. Voor maïs duurt het nog wel even voordat de oogst start. Daar proberen Amerikaanse telers nog hun slag te slaan.
5 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden