Oekraine

Kees Huizinga

Interview Kees Huizinga

'Volgend seizoen wordt in Oekraïne nog veel erger'

De Oekraïense akkerbouwer en melkveehouder Kees Huizinga groeide in oorlogstijd uit tot het gezicht van de Oekraïense landbouwsector. Ondanks zijn talloze mediaoptredens merkt hij nog weinig verandering. Bij Huizinga en veel collega's is de graanoogst inmiddels begonnen. 'Komend seizoen kan weleens nog erger gaan worden', denkt hij.
5 Juli 2022
wintergerst graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt maakt een pas op de plaats

De tarweprijzen op de internationale beurzen hebben de afgelopen handelssessie een stap terug gedaan. De areaal- en voorraadcijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw lagen voor tarwe redelijk in de buurt van de verwachtingen van de handel. Toch ontlokte de cijfers een flinke reactie op de markt.
1 Juli 2022
tarweoogst tarwe - agri

Analyse Granen en Grondstof

Egypte plaatst grote order voor Franse tarwe

De tarwenoteringen op de internationale beurzen bewogen de afgelopen handelssessie zijwaarts. In Europa zorgde een record tender van Egypte voor een voorzichtige positieve stemming op de markt. In Amerika hebben handelaren de afgelopen sessie gebruikt om positie in te nemen vooruitlopend op het areaal en voorraad rapport van het USDA dat vandaag gepubliceerd wordt.
30 Juni 2022
gas

Analyse Aardgas

Opbouw gasvoorraad wordt steeds moeilijker

Na een paar dagen met relatieve rust neemt de spanning op de gasmarkt weer toe. Gazprom heeft de aanvoer naar de EU inmiddels fors terug geschroefd. De Europese doelen voor de voorraad opbouw voor de komende winter worden daardoor steeds moeilijker te halen.
29 Juni 2022
tarwe - agri

Analyse Granen en Grondstof

Koopjesjagers storten zich op de tarwemarkt

De tarwenoteringen hebben de afgelopen handelssessie na anderhalve week van daling een klein stapje omhoog gedaan. Berichten die wijzen op een aantrekkende vraag naar tarwe zijn daarvan de oorzaak. Daarnaast blijft de uitvoer van graan uit Oekraïne moeizaam. De Poolse minister van landbouw deed daar stevig uitspraken over.
29 Juni 2022
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Heeft de tarwemarkt de bodem bereikt?

De tarwenotering heeft de afgelopen handelssessie weer een stapje terug gedaan. De prijzen op zowel de Matif als de CBoT zijn naar het laagste niveau gedaald sinds eind februari. De technische indicatoren wijzen erop de een verdere daling in het verschiet ligt. Maar een markt laat zich niet voorspellen en analisten zien tekenen voor een einde van de prijsdaling.
28 Juni 2022
Oekraine

Nieuws Oekraïne

Oekraïne noodgedwongen begonnen met graanoogst

Oekraïense boeren zijn in de eerste twee regio's begonnen met de graanoogst. De oogst is eerder dan afgelopen jaar, maar sommige boeren zijn eerder begonnen omdat ze bang zijn voor wat er komen gaat.
28 Juni 2022
graanexport Oekraine

Interview Gerjan Wielink

'Goederen naar Oekraïne en graan mee terug gelukt'

Met drie vrachtwagens vol humanitaire goederen naar Oekraïne toe en graan op de terugweg meenemen. Dat was de missie van Agrarisch Handelsonderneming Wielink en deze is gelukt. Tijdens deze missie komt duidelijk naar voren waar de Oekraïense boeren mee te dealen hebben en hoe moeizaam de export verloopt.
25 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden