Onderzoek

aardappelen NAK vangbak insecten

Nieuws Akkerbouw

Insectendaling veel minder dramatisch dan beweerd

De daling van het aantal insecten gaat veel minder snel dan enkele jaren geleden door wetenschappers werd gesteld. Per jaar daalt het percentage niet met 3% maar met 1%.
24 April 2020
grafiek beurs

Nieuws Onderzoek

Onderzoek voor meer stabiliteit op termijnmarkt

Er komt een onderzoek naar nieuwe methodes om grondstoffen- en financiële markten te beschermen tegen fraude. Wageningen University & Research (WUR), de Europese organisatie voor kernonderzoek (CERN) en het Commodity Risk Management Expertise Center (CORMEC) slaan hiervoor de handen ineen.
20 Februari 2020
aardappelperceel

Nieuws BO Akkerbouw

Groen licht voor 30 onderzoeken in akkerbouw

Het bestuur van Brancheorganisatie Akkerbouw heeft groen licht gegeven voor 30 onderzoeken die door de akkerbouwers zelf zijn ingebracht, besproken en geselecteerd. Het gaat om een gezamenlijke investering van bijna €5 miljoen.
27 November 2019
aardappelen sorteren

Nieuws Aardappelanalyse 2019

Aardappelteler is met de markt mee geëvolueerd

DCA Groep liet in 2012 een onderzoek uitvoeren onder boeren om te weten hoe zij producten afzetten en welke beleving zij hadden bij de markt. Bijna 8 jaar later heeft Boerenbusiness dit onderzoek herhaald. Wat blijkt? De aardappelteler is met de markt mee geëvolueerd.
31 Oktober 2019
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Doorbraak in ontcijfering complex aardappelgenoom

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben samen met aardappelveredelaar Solynta de meest complete genoomsequentie voor aardappels ooit gepubliceerd. Een doorbraak, omdat de aardappel zich niet makkelijk laat ontcijferen.
19 September 2019
financieel euro

Nieuws Akkerbouwonderzoek

BO Akkerbouw dreigt met deurwaarder

Akkerbouwers die nog niet hebben voldaan aan de verplichte gegevensverstrekking en aan de financiële bijdrage voor het collectieve akkerbouwonderzoek van 2018, kunnen komende week een bezoek van de deurwaarder verwachten. Dat meldt Brancheorganisatie Akkerbouw (BO Akkerbouw).
29 Mei 2019
financieel data rekenen

Opinie Bert Rijk

Is landbouwkundig onderzoek nog nodig?

De Wageningen Universiteit werd in 100 jaar tijd opgebouwd op basis van traditioneel landbouwonderzoek, maar de komst van sensoren en big data kan de traditionele instituten op hun grondvesten laten schudden. Heeft iedere boer straks zijn eigen proefboerderij?
7 Januari 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Nieuws BO akkerbouw

Kosten voor akkerbouwonderzoek bekend

Brancheorganisatie Akkerbouw heeft de tarieven voor het collectieve onderzoek vastgesteld. Inclusief de gezamenlijke bijdragen komt er een bedrag van €2,25 miljoen voor het onderzoek beschikbaar.
18 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden